Čtvrtek, 28. března 2024

Ve šroubárně v Žatci se vylila kyselina chlorovodíková

Ve šroubárně v Žatci se vylila kyselina chlorovodíková

Hasiči dnes v Žatci likvidovali desítky litrů kyseliny chlorovodíkové, která se vylila v areálu šroubárny z rozbitého barelu. Nikdo nebyl zraněn. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Hasiči dostali krátce před 10:00 hlášení o tom, že se z areálu šroubárny v Raisově a Purkyňově ulici v Žatci line bílý kouř. "V areálu se vylila kyselina chlorovodíková z rozbitého kontejneru vyloženého z kamionu. Nikdo nebyl zraněn," uvedl mluvčí. Odhadl, že množství vylité chemikálie bylo řádově v desítkách litrů.

Na místo vyjely hasičské jednotky ze stanice Žatec, Louny a Podbořany a dobrovolná jednotka ze Žatce a Postoloprt. O události byla informována Česká inspekce životního prostředí.

"Barel byl oplechovaný, stál deset metrů od kamionu a byl už prázdný. Hasiči místo v protichemických oblecích zkrápěli a vyteklou kyselinu ředili vodou," popsal Marvan. Později hasiči kyselinu také zasypávali vápnem. Zásah skončil krátce před 13:30, kdy bylo místo předáno zástupci firmy.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů