ENVIshop 2025
27.11.2025
Seminář, školení
PROGRAM SEMINÁŘE
9:00 - 9:30 registrace účastníků
9:30 - 9:40 Ing. Vít Paulíček, EPS biotechnology, s.r.o.
Úvodní slovo
9:40 - 10:00 RNDr. Juraj Franců, CSc., Česká geologická služba
Řízený hlubinný bioplyn
10:00 - 10:20 Ing. Martina Siglová, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o.
Důlní bioplyn ? hrozba nebo surovina?
10:20 - 10:40 Ing. Zdeněk Varga, EPS biotechnology, s.r.o.
Biologická sanace BTEX na 3D nanovlákenných nosičích: výsledky poloprovozního ověření a aplikace v terénu
10:40 - 11:00 Ing. Marek Šír, Ph.D., VŠCHT Praha
Využití digestátů a CO2 pro pěstování mikrořas
11:00 - 11:20 přestávka na kávu
11:20 - 11:40 Ing. Ondřej Šnajdar, EPS biotechnology, s.r.o.
Možnosti vzdáleného měření fyzikálně chemických parametrů na lokalitě ELTON Nové Město nad Metují
11:40 - 12:00 Mgr. Karel Waska, Ph.D., Di.S., Mgr. Jiří Kamas, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o.
Pilotní test in situ sanační technologie v rámci projektu NanoFenRem
12:00 - 13:10 oběd
13:10 - 13:30 Ing. Vít Paulíček, Ing. Vendula Hauerlandová, EPS biotechnology, s.r.o.
Biologická stabilizace nealkoholických a nízkoalkoholických piv ? BeerSan
13:30 - 13:50 Ing. Lukáš Zadák, Ing. Martin Klingel, Ing. Tomáš Kinčl, Ph.D., VŠCHT Praha
Enzymatická hydrolýza chitosanu a její úskalí
13:50 - 14:10 Mgr. Jan Blažek, EPS biotechnology, s.r.o.
Open reactor ? vývoj modulárního bioreaktorového systému
14:10 - 14:30 Mgr. Tomáš Urban, EPS biotechnology, s.r.o.
Oil Aid ? vývoj lyofilizovaných přípravků pro environmentální aplikace
14:30 - 14:40 přestávka na kávu
14:40 - 15:00 Ing. Marcela Kubalíková, Technická univerzita v Liberci
Zkušenosti s využitím nanovlákenných membrán v procesu filtrace alkoholických nápojů
15:00 - 15:20 Ing. Markéta Kulišová, Ph.D., VŠCHT Praha
Biologická ochrana v technologii výroby vína
15:20 - 15:30 Ing. Michaela Montalbano, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o.
Netypické využití kvasinek: Zdroj vitaminu D i nosič léčiv
15:30 - 16:00 Ing. Vít Paulíček, EPS biotechnology, s.r.o.
Příspěvek z oblíbeného cyklu ,,teče to, dává to"
16:15 diskuse, ukončení semináře
od 16:30 společenská část
k hudbě budou servírována moravská a výzkumnická vína a pro pivaře pár skutečných speciálů
změna programu vyhrazena