Sobota, 27. dubna 2024

První neděle v říjnu - Den výměny svítidel

Change a Light Day je především o provádění velkých změn prostřednictvím malých akcí, protože přechod z klasické žárovky na žárovku LED může pomoci šetřit energii, peníze a v konečném důsledku i životní prostředí.

První neděle v říjnu - Den výměny svítidel

Šetřete svůj účet za elektřinu a životní prostředí přechodem na LED světla, která spotřebovávají méně energie, a proto jsou levnější a šetrnější k Zemi.

Vysoké účty za elektřinu lze vyřešit, pokud pochopíte, jak světla fungují. Pokud je váš dům plný žárovek, pak existuje snadné řešení. LED žárovky mnohem lépe šetří energii, aniž by způsobily jakoukoli změnu v kvalitě vašich světel.

Přečtěte si o tématu Change A Light Day
Change A Light Day byl vytvořen, aby lidé mohli být povzbuzováni k tomu, aby udělali malou změnu ve svém domově, která by vedla k nižší spotřebě energie. Věděli jste, že pouhou výměnou jedné žárovky u vás doma můžete snížit svou uhlíkovou stopu a zároveň snížit své účty za energii?

LED osvětlení je ideální za všech okolností, ať už jde o domácnost nebo firmu. Je to proto, že výhody tohoto typu osvětlení jsou tak rozšířené. Promluvíme si o nich, abyste viděli, jak je Change A Light Day důležitý! Je jen jedno místo, kde začít, a to je energetická účinnost průmyslového, domácího a komerčního LED osvětlení. Ve srovnání s klasickými žárovkami spotřebují LED žárovky až o 90 procent méně energie.

A vzhledem k tomu, že LED žárovky spotřebovávají méně energie, můžete očekávat, že ušetříte značné množství peněz na účtu za energie. To je důvod, proč tolik majitelů domů volí LED osvětlení, protože snižuje výdaje, takže mohou peníze použít na jiné aspekty svého majetku.

Další klíčovou výhodou spojenou s LED osvětlením je skutečnost, že má dlouhou životnost. Ve skutečnosti se očekává, že LED žárovky a diody vydrží až 100 000 hodin. To je 11 let provozu, pokud jsou v nepřetržitém používání, což je nepravděpodobné, takže můžete očekávat, že vydrží mnohem déle.

LED osvětlení neprodukuje téměř žádné UV záření a málo infračerveného světla. To znamená, že LED osvětlení lze použít v prostorách, kde jsou materiály a zboží citlivé na teplo. Díky tomu jsou dobrou volbou pro archeologická naleziště, umělecké galerie a muzea, protože LED dokáže osvětlit i materiály a předměty citlivé na UV záření.

V neposlední řadě je LED osvětlení ekologické. Přechod z žárovky na LED pomáhá snižovat emise uhlíku, snižuje emise skleníkových plynů. Tato světla také neobsahují toxické chemikálie, zatímco většina konvenčních žárovek obsahuje řadu materiálů, které jsou škodlivé pro životní prostředí, jako je rtuť. Tento svátek vznikl v USA v Kentucky, ale přechod na LED světla může prospět všem po celém světě. Pokud vám záleží na životním prostředí, začněte výměnou některých žárovek ve vašem domě.

Jak oslavit den změny světla
Zamiřte do místního obchodu a pořiďte si LED žárovku pro váš domov. Vyberte si místo ve svém domě, o kterém si myslíte, že spotřebovává nejvíce energie, a vyměňte žárovku.

Podívejte se, jak se změní váš účet za elektřinu v příštích několika měsících, a pokud jste ušetřili nějaké peníze, pak gratulujeme! Sdílejte tento svátek se svými přáteli a kolegy a povzbuďte je, aby přešli na LED žárovky.
Pokud už máte doma LED žárovky, poplácejte se po zádech! Ale nezůstávejte u toho! Existuje mnoho dalších způsobů, jak v tento den ušetřit energii. Zavázejte se k tomu, že každý rok v tento den provedete ve svém domě jeden energeticky úsporný tah a celkově to bude znamenat obrovský rozdíl. Může to být cokoli od zlepšení izolace vašeho domova až po instalaci chytrého měřiče.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů