Sobota, 27. dubna 2024

Vlašimská paraZOO v sobotu vstoupí do nové sezony

Vlašimská paraZOO v sobotu vstoupí do nové sezony

Vlašimská paraZOO, v níž jsou převážně handicapovaná zvířata, v sobotu vstoupí do nové sezony. Návštěvníci se budou moci seznámit s ptačími druhy, které se vyskytují v blízkosti lidských obydlí. Chybět nebude ani komentované krmení krkavce velkého a vydry říční, kteří patří mezi nejoblíbenější zvířata chovaná ve vlašimské zoologické zahradě, informovala dnes ČTK vedoucí paraZOO Alena Konvalinová.

Členové ZOOkroužku si pro návštěvníky připravili několik informačních stánků. "Získají informace o nejběžnějších druzích ptáků, naučí se, jak s nimi vybudovat kvalitní sousedské vztahy, a dozvědí se, jak se mohou podílet na jejich ochraně a efektivněji jim pomáhat v oblastech obývaných lidmi," uvedl za pořadatele Martin Hůlka.

Vlašimská paraZOO byla otevřena v červnu 2012. V zahradě Podblanického ekocentra byla původně záchranná stanice pro živočichy. Léčebná část se později přesunula do nového areálu u Pavlovic a zahrada byla zrekonstruována výhradně k expozičním a vzdělávacím účelům a přejmenována na paraZOO. Návštěvníci si v zahradě mohou prohlédnout mimo jiné vydry, kočky divoké, mývala severního, krkavce velkého a mnoho dalších dravých ptáků a sov. Bližší informace o akcích a další aktuality zájemci najdou na webových stránkách www.paraZOO.cz.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů