Úterý, 19. března 2024

I KOMPOSTY MAJÍ SVOJI MISS. VOLÍ SE JIŽ POŠESTÉ

V letošním roce si organizátoři pro soutěžící připravili i jednu novinku - novou kategorii MISS KOMPOST PŘED KAMEROU...

I KOMPOSTY MAJÍ SVOJI MISS. VOLÍ SE JIŽ POŠESTÉ

Občanské sdružení Ekodomov vyhlásilo již šestý ročník úspěšné soutěže MISS KOMPOST. Soutěže se může zúčastnit každý, kdo třídí a kompostuje bioodpad. Stačí vyfotit svůj kompost či kompostér, připojit stručný popis a vše odeslat do 30. srpna 2011 na adresu Ekodomova. Finálové klání o věcné ceny proběhne v rámci Biodožínek 11. září 2011 v ekocentru Country life v Nenačovicích u Berouna.

V letošním roce si organizátoři pro soutěžící připravili i jednu novinku. "Poprvé vyhlašujeme novou kategorii MISS KOMPOST PŘED KAMEROU. Každý, kdo má tvořivého ducha a rád pracuje s videokamerou, může poslat do soutěže videosnímek na téma třídění bioodpadů a kompostování. Snímky budeme hodnotit zejména podle jejich schopnosti upoutat divákovu pozornost k tomuto tématu," informuje o soutěži Tomáš Hodek, předseda o.s. Ekodomov.

komposterCílem soutěže je sdělit široké veřejnosti, že kompostování, podobně jako recyklace papíru či plastu, patří neoddělitelně k modernímu stylu života. "Moderní člověk kompostuje," říká Tomáš Hodek a pokračuje: "kompostovat může každý, ať má dům se zahradou, nebo bydlí v malém bytě uprostřed sídliště. Kompostují školy i komerční firmy. Každý si může najít vhodný způsob." Důkazem je řada kompostů přihlášených do předchozích ročníků soutěže. Každý, kdo chce kompostovat, mezi nimi najde inspiraci.

O úspěšnosti soutěže a důležitosti tématu svědčí nejen velký zájem soutěžících, ale i rozšíření soutěže za hranice České republiky. Soutěž se stejným názvem v letošním roce poprvé pořádají i na Slovensku.

Pravidla soutěže:
Přihlásit se může každý, kdo kompostuje pro svoji vlastní potřebu, bez ohledu na druh kompostování.

Podmínky pro přihlášení:
. pošlete fotografii kompostu a stručně jej popište
. uveďte jeho míry (výšku, šířku, délku)
. popište jeho jídelníček (co a v jakém množství do kompostu dáváte)
. můžete připojit popis zajímavé či humorné události, která se vám při kompostování přihodila, vymyslete o kompostování příběh, pohádku nebo básničku (fantazii se meze nekladou)
. nezapomeňte uvést svoji adresu (popř. e-mailovou adresu) a telefonní číslo
Přihlášky zasílejte:
. buď písemně na adresu: Ekodomov, V Podbabě 29b, 160 00 Praha 6, obálku označte Miss Kompost
. nebo elektronicky na e-mail: miss.kompost@ekodomov.cz,

Kategorie "MISS KOMPOST před kamerou".
Nově můžete vyhrát zvláštní cenu v soutěži amatérských filmových klipů natočených na téma třídění bioodpadů a kompostování. První tři nejúspěšnější snímky budou oceněny.

Doporučená délka videosnímku je 0,5 - 3 minuty.

Snímky můžete odeslat přes internetové uložiště dat (např. www.uschovna.cz) na e-mail miss.kompost(at)ekodomov.cz nebo poštou na DVD na adresu Ekodomov V Podbabě 29b, 160 00 Praha 6.
Snímky by měly být v některém z formátů Microsoft AVI files *.avi, Quick Time Movie Files *.mov, MPEG files *.mpeg *.mpg, MPEG-4 files *.mp4

Podmínkou pro zařazení do soutěže je vyplněná přihláška (V té se autor zavazuje, že natočený materiál je původní a že občanské sdružení Ekodomov je oprávněno audiovizuální materiál využít pro prezentaci a propagaci třídění bioodpadů a kompostování bez místního a časového omezení) .

Každý soutěžící může poslat libovolný počet soutěžních snímků. Na každý video snímek je však nutné vypsat samostatnou přihlášku.

Soutěž Miss kompost pořádá Ekodomov, o.s. v rámci kampaně Kompostuj.cz a projektu Středočeská síť ekoporaden. Projekt Středočeská síť ekoporaden je realizován za finanční podpory SFŽP a MŽP.
Více o podmínkách souteže na www.kompostuj.cz.

Kontakt:
Tomáš Hodek, tomas.hodek@ekodomov.cz, +420 733 511 005

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů