Sobota, 27. dubna 2024

Kam zamíříte o víkendu? Přijeďte do Hostětína - je kam jít

Kam zamíříte o víkendu? Přijeďte do Hostětína - je kam jít

Nevíte, co dělat o prázdninových víkendech? Vycházky s příběhem, poznávání Bílých Karpat, výroba Fair trade nutelly, práce s ovčí vlnou, výroba šperků či exkurze po ekologických projektech - to je jen výběr z bohaté nabídky, kterou na víkendy připravuje pro návštěvníky Centrum Veronica Hostětín.

Obec, která je známá svou ekologickou infrastrukturou, nabízí všem návštěvníkům něco navíc. O prázdninových víkendech jsou zde otevřené dveře v Centru Veronica. Nejenom že si zde můžete koupit slavný bio-mošt, ale můžete se zúčastnit i zajímavého programu.

"Na téměř každou sobotu a neděli jsme připravili poutavý program", říká Hana Machů, programová vedoucí Centra. Buď se jedná o vycházku do krajiny, při které průvodce upozorní na všechny krásy Bílých Karpat, anebo se jedná o tvořivé aktivity - práci s ovčí vlnou, výrobu smaltovaných šperků či přípravu dobrůtky - Fair trade nutelly.

"Každý víkend k nám přijíždí řada návštěvníků, kteří o Hostětíně slyšeli - a chtějí ho i zažít na vlastní kůži. Doporučujeme, aby přijeli už ráno, máme otevřeno od 10 hodin. Dopoledne si mohou sami prohlédnout naše ekologické stavby a odpoledne od 14 hodin se mohou zúčastnit připraveného programu", navrhuje Hana Machů. "U nás je stále kam jít. V červnu jsme otevřeli ukázkovou přírodní zahradu, kde vám ukážeme, jak bydlí netopýr, proč chceme na zahradě škvory nebo uvidíte záhon s tajemným názvem Klíčová dírka. Od loňska funguje netradiční naučná stezka Naokolo Hostětína, kde se návštěvníci dozví o tom, kdo to byli miškáři, co je to nohál, kam dříve chodily děti na jahody nebo co dělaly při pasení dobytka. Známé jsou i naše Sochy v krajině."

Na nejbližší víkendy je pro návštěvníky připraven tento program:

20. července (SO), 14-17 hod.

Výroba smaltovaných šperků - náušnice či přívěsek.

21. července (NE), 14-17 hod.

Vycházka s ornitologem. Přijeďte poznat místní krajinu, dozvědět se o Bílých Karpatech a zaposlouchat se přitom do zpěvu ptáků.¨

27. července (SO), 14-17 hod.

Přírodní zahrada pro děti i dospělé. Přijďte se podívat, jak bydlí netopýr, užovka, co je to sluneční past a jiné zajímavosti z přírodní zahrady. Následuje Výroba origami (vyrobíme si jachtu a bájnou loď takarabune).

28. července (NE), 14-17 hod.

Za bělokarpatskými poklady - Společná vycházka do okolí Hostětína při níž se seznámíme se zdejší krajinou, jejím bohatstvím, historií a vývojem.

Kdyby vám jeden den v Hostětíně nestačil, můžete využít pohostinnosti jednoho z pouhých sedmi certifikovaných ekologických ubytovacích zařízení v České republice. Pasivní dům Centra Veronica je držitelem známky "Ekologicky šetrná služba" a vy si zde můžete vyzkoušet bydlení v domě, který pro svůj provoz využívá obnovitelné zdroje energie a v zimě se v něm téměř nemusí topit.

V Hostětíně se zkrátka nudit nebudete. Je kam jít.

Bližší informace a aktuální program víkendových akcí:

http://hostetin.veronica.cz/prazdninove-akce-v-sobotu-nedeli

Informace vám rádi zodpovíme i na telefonu 572 630 670.

Kontaktní osoba: Hana Machů

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů