Pátek, 26. dubna 2024

Letos se s Chaloupkami opět kufruje

Letos se s Chaloupkami opět kufruje

Prožít radost z nálezu lampionu uprostřed zimního lesa či parku, procvičit si svůj orientační (ne)smysl a protáhnout si celé tělo na čerstvém vzduchu po dnech svátečního hodování může v závěru roku každý, kdo zavítá na tradiční "kufrování" pořádané organizací Chaloupky o.p.s.

"Jde o seznámení s orientačním během, sportem šetrným k přírodě," přibližuje akci jedna z organizátorek Marie Sára Rajnošková a dodává: "Nejedná se o žádný oficiální závod, ale kdo bude chtít, tomu čas rádi změříme. Jde spíše o to, aby si příchozí zkusili podle zákresu na speciální mapě obejít či oběhnout trasu dle vlastního výběru. Nestanovujeme žádné věkové či výkonnostní kategorie, přijít může opravdu každý, od malých dětí až po nejmoudřejší kmety. Nouze o dobrodružství při tzv. kufrování neboli bloudění podle mapy určitě nebude."

Kufrovat se bude na třech místech Vysočiny. V pátek 27.12. v Brtnici, se startem u kina , v sobotu 28.12. ve Velkém Meziříčí v okolí gymnázia a v pondělí 30.12. ve Žďárských vrších se zázemím v obci Krátká u Sněžného. "Letos obohatíme nabídku kufrování o uličky starého města brtnického, ve Velkém Meziříčí se přesuneme od hotelové školy ke gymnáziu, na Krátké Vás opět pozveme do okolí nádherné Drátenické skály", vysvětluje Rajnošková a upřesňuje: "Akce se koná za každého počasí. Na všech místech lze odstartovat kdykoli v době od 10 do 14:00 hodin po zaplacení startovného ve výši 35,-Kč. Pro účastníky je zajištěno občerstvení."

Více informaci poskytne: Marie Rajnošková, tel. 774 512 790, marie.rajnoskova@chaloupky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů