Výstava Inspirujte se!

1-25.2.2011

Veletrh, výstava

"Inspirujte se!" je prezentací vybraných nápadů souvisejících se změnou klimatu a realizovaných mladými lidmi z celé Evropy.
 
Challenge Europe je tříletý projekt British Council, ve kterém se spojila skupina mladých lidí - Advokátů klimatu - aby se pokusili snížit emise oxidu uhličitého (CO2) a ovlivnili tak probíhající změny klimatu. Společně vymýšleli praktické projekty zaměřené na redukci emisí CO2.
Od roku 2008 více než 600 Advokátů klimatu z 18 evropských zemí uskutečnilo přes stovku projektů zaměřených na vzdělávání, dopravu, bydlení, zemědělství, energetiku i obchod s cílem zlepšit povědomí veřejnosti o ekologii a zároveň lidi povzbudit, aby se sami aktivně zapojili. Advokáti klimatu na to nebyli sami: přidalo se k nim několik set místních i mezinárodních expertů a partnerských organizací a společně se pokoušeli najít způsob, jak urychlit přechod k šetrnějšímu způsobu života. Výstava reprezentuje některé z projektů, jež evropští Advokáti klimatu zrealizovali. Slouží jako inspirace pro jednotlivce i organizace. Dozvíte se na ní například o ekologické módě, šetrných budovách, zajímavých ekologických tipech pro kuchyni, i o tom, že vlastně není vždy nutné nakupovat.
 
Výstava potrvá od 1. do 25. února v Národní technické knihovně v Praze, poté bude putovat po dalších českých městech. Její cizojazyčné verze budou rovněž vystaveny v několika evropských zemích.
 
"Výstava, jako i celý projekt, se snaží posilovat povědomí veřejnosti o životním prostředí a hlavně vyvolat zájem začít konat," řekla manažerka projektu Jana Hecová. "V rámci programu zároveň vznikly vazby mezi lidmi po celé Evropě, kteří jsou v pozici svým rozhodováním a konáním ovlivnit, jak se bude změna klimatu do budoucna vyvíjet."
British Council na projektu spolupracuje s řadou evropských organizací. V České republice ho podporují Britské velvyslanectví v Praze, Centrum pro dopravu a energetiku, Heinrich-Böll-Stiftung, Respekt Institut, o.p.s., Informační centrum OSN a Zastoupení Evropské Komise v České republice. Výstava se uskutečnila za finanční podpory Evropské komise.
Místo konání akce:
Praha, Národní technická knihovna
Adresa konání akce:
Technická 6, Praha 6
Kontakt:
Martina Guzova
Telefon:
221 991 124
únor 2011
po
út
st
čt
so
ne
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů