Selháváme v ochraně přírody?

8.3.2016

Přednáška, diskuse

srdečně Vás zveme na další přednášku z jarního cyklu Akademických půlhodinek, který pořádá Biologické centrum Akademie věd ČR a Jihočeská univerzita každé úterý od 15 hodin v kostele Sv. Rodiny v Českých Budějovicích.  Přednáška s názvem ,,Selháváme v ochraně přírody?" entomologa Lukáše Čížka z Biologického centra AV ČR poukáže na současné problémy s ochranou cenných přírodních lokalit.   

Chráněná území zabírají 15 % rozlohy naší republiky a do ochrany přírody investujeme překvapivě hodně peněz. Přesto naše země své přírodní bohatství velmi rychle ztrácí. V přednášce se seznámíme s průběhem a příčinami ochuzování naší přírody, s důvody, proč jej zatím nedokážeme ani zpomalit. Zmíníme také, kam se vlastně kutálejí peníze určené na ochranu přírody a kudy z toho všeho ven.

Přednášející: Mgr. Lukáš Čížek, Ph.D., vystudoval entomologii na Biologické fakultě JU. Nyní je vedoucím Laboratoře ekologie lesa na Entomologickém ústavu Biologického centra AV ČR. Od ekologie svých oblíbených ,,dřevokazných" brouků se přes výzkumy v tropických lesích dostal k ekologii našich lesů, změnám krajiny a ochraně biodiverzity.

 

Místo konání akce:
České Budějovice
Adresa konání akce:
v 15:00 v kostele Sv. Rodiny
Web:
Kontakt:
Email:
Telefon:
březen 2016
po
út
st
čt
so
ne
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů