Úterý, 19. března 2024

Val. Meziříčí: Moderní LED veřejné osvětlení

Val. Meziříčí: Moderní LED veřejné osvětlení

Snížit výdaje za energii a naopak zvýšit bezpečnost pro řidiče i chodce. Takové jsou cíle Valašského Meziříčí, které se rozhodlo pokračovat v modernizaci veřejného osvětlení. Výměna svítidel letos vyjde přibližně na 2,7 milionu korun.

Valašské Meziříčí pokračuje i letos v postupné výměně zastaralých svítidel za nová úspornější. Radnice se znovu přihlásila do dotačního programu ,,Efekt", který vyhlásilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Tento program byl vyhlášen na podporu úspory elektrické energie na veřejném osvětlení. Tentokrát se nového osvětlení dočkají obyvatelé na ulici Zašovská, Květná, Na Šištotě, Sklářská, Žerotínova, U Nemocnice Šafaříkova, Nerudova, Smetanova, U kasáren, Chelčického, Máchova, Domluvilova, Třebízského a Kalálova.

Výměna se dotkne 235 kusů svítidel. ,,Svítidla budou vyměněna za moderní LED světla. Tato světla jsou vybavena zařízením na dálkový přenos dat tak, aby bylo možné jednotlivá světla řídit přímo ze střediska správce veřejného osvětlení. Důvodem výměny jsou nižší finanční nároky na provoz a údržbu a zvýšení intenzity osvětlení chodníků a silnic," řekl starosta města Robert Stržínek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů