Pátek, 26. dubna 2024

Vodafone nabídne během cyklojízd první dynamo nabíječku v ČR

Vodafone nabídne během cyklojízd první dynamo nabíječku v ČR

Zákazníci Vodafonu mohou exkluzivně ve značkových obchodech operátora získat v době Evropského týdne mobility dynamo nabíječku. Vodafone zároveň čtvrtým rokem po sobě zve své zákazníky na pražskou cyklojízdu, včetně související pouliční slavnosti Zažít město jinak. Tu organizuje iniciativa Auto*Mat v sobotu 25. září. Jen několik dnů předtím, ve středu 22. září, se uskuteční cyklojízda také na Pardubicku.

Jak získat dynamo nabíječku na mobil

Ilustrační nabíječka na kolo."Pro všechny naše zákazníky, kteří přijdou do našich obchodů v cyklistickém nebo předloží platnou MHD jízdenku a zároveň od nás využívají služby alespoň v hodnotě 350 korun měsíčně nebo se rozhodnou navýšit svou útratu na tuto hodnotu, máme připravenu v týdnu od 20 do 26. září dynamo nabíječku," uvedl Přemysl Filip, Senior manažer společenské odpovědnosti Vodafone.

O Evropském týdnu mobility

"Dnešní města trpí přemírou automobilové dopravy, která zabírá prostor a zatěžuje lidi hlukem a znečištěným ovzduším. Mobilita zaměstnanců firem přispívá k dopravním intenzitám značnou měrou. Je proto nezbytné, aby zejména velké společnosti před tímto problémem nezavíraly oči a pokoušely se hledat, jak mohou přispět k lepšímu životnímu prostředí měst," říká Michal Křivohlávek z iniciativy Auto*Mat.

Pražská pouliční slavnost bez aut Zažít město jinak proběhne v sobotu 25. září od 12 do 22 hodin v prostoru ulic Jugoslavská, Rumunská, Londýnská, Americká, Belgická, včetně části Náměstí Míru a Tylova náměstí. Sraz účastníků velké podzimní cyklojízdy je naplánován v 15:00 na náměstí Míru.

Mezi doprovodnými akcemi v Praze nebude chybět:

  • Přehlídka unikátních a netradičních kol Bike Parade
  • Ukázky využití kola handicapovanými
  • Pouliční divadlo, performance a výtvarné instalace
  • Stánky neziskových organizací
  • Zajímavé dětské atrakce a tvořivé dílny
  • Tržiště výrobků mladých českých návrhářů a designerů
  • Veřejná debata s kandidáty na nového primátora či primátorku Prahy

Organizátorem cyklojízdy v Pardubicích je nezisková organizace Město na kole. Zahájení happeningu proběhne na Pernštýnském náměstí od 9:00, start Pardubické cyklojízdy v 18:00.

Mezi doprovodnými akcemi v Pardubicích nebude chybět:

  • Nový sport Kolo-polo
  • Prezentace alternativních dopravních návrhů
  • Koncerty (Buty, Ready Kirken, Terne Čhave a další)
  • Atrakce pro děti a programy pro školy

Vodafone se stejně jako loni stal spolu s Nadací Vodafone partnerem iniciativy Auto*mat, která organizuje cyklojízdu v Praze a podporuje také Město na kolech, organizátora pardubické cyklojízdy. Obě akce proběhnou za účasti desítek zaměstnanců Vodafonu, včetně zástupců nejvyššího vedení firmy.

V ČR se do Týdne mobility v roce 2009 zapojilo 90 měst, v celkovém počtu jsme tak na pátém místě v Evropě hned po Rakousku (téměř 400 měst), Španělsku nebo Francii. Celosvětově se kampaně účastnilo přes 1800 měst ve 39 zemích včetně například Kanady, Japonska nebo Brazílie.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů