Čtvrtek, 28. března 2024

Nové technologie pro materiálově-energetické využití biomasy, čistírenských kalů, odpadních plastů a pneumatik depolymerací, pyrolýzou, zplyňováním a další vývojové technologie

Seminář tematicky navazuje na všechny předchozí ročníky, zaměřené na nové technologie pro materiálově energetické využití biomasy a odpadů a další vývojové směry vedoucí k ochraně ovzduší a získávání energie udržitelnou formou.

Nové technologie pro materiálově-energetické využití biomasy, čistírenských kalů, odpadních plastů a pneumatik depolymerací, pyrolýzou, zplyňováním a další vývojové technologie

Program a plné znění přednášek z minulých ročníků najdete na internetové stránce www.energis24.cz, kde probíhá elektronická registrace.

Termín: 21. 4. 2015
Čas: 9.00 - 16.00 hodin
Místo: Třída Generála Píky 7, Brno - Černá Pole
(Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně)

Letošní jarní kolo osmého ročníku specializované akce pokračuje v monitorování našich i zahraničních aplikací a v prezentaci technologií pro materiálově-energetické využití biomasy a odpadů pyrolýzou a zplyňováním včetně představení doplňkových a pomocných aplikací. Současně nahlédneme do vývojových dílen inovativních energetických a k životnímu prostředí ohleduplných technologií a zaměříme se na možnosti jejich financování.

Generální partner: CAVD
Partner: INTERIM SERVIS

Záštity: JMK, TAČR

Prezence, ranní káva: 9.00 - 9.30
První blok - depolymerační a pyrolýzní jednotky

o Zahájení, úvodní informace a představení činnosti pořadatele - Mgr. Radovan Šejvl - předseda sdružení ENERGIS 24 a odborný poradce EKIS Bučovice
o Německá firma EHSP: ZEVO - Zařízení na získávání energie z odpadu na principu crackingu -
Tadeas Rusnok - Deutsch-Tschechische und Deutsch-Slowakische Wirtschaftsvereinigung e. V.
o Vsázková pyrolýzní jednotka pro energetické využití gumy a odpadních plastů - pan Maroš Tončo - zástupce společnosti eM Trade, a.s.
o Využití pomalého termického rozkladu pro kogeneraci - Marek Beneš - předseda představenstva HEDVIGA GROUP, a.s.
o Velmi rychlý termický rozklad biomasy s využitím ablativního reaktoru - Ing. Petr Hutla, CSc., Ing. Petr Jevič, CSc., Ing. Václav Bejlek - Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i.

Přestávka na občerstvení: 11.00 - 11.30
Druhý blok - odpady, aplikovaný výzkum a dotační financování

o Nové trendy a postupy v energetickém a materiálovém využití ,,odpadů" -
Ing. Jiří Klicpera, CSc. - nezávislý konzultant
o Představení Centra aplikovaného výzkumu Dobříš a jeho přínos celému oboru -
MUDr. Lumír Žila - člen výkonné rady CAVD
o Možnosti financování výzkumu a vývoje od TA ČR - David Horatius - TA ČR
o Možnosti financování energeticky úsporných zdrojů a ZEVO z OPPIK 2014-2020 - přednášející je v jednání s MPO
o Další možnosti dotačního financování a dotačního poradenství včetně zapojení chráněné dílny do dotačního poradenství - Ing. Adéla Lorencová - INTERIM Servis a Salma plus

Přestávka na oběd: 13.00 - 14.30
Třetí blok - doprovodné a vývojové technologie u nás a v zahraničí
o Vývoj energetického bloku HS BIO 200 pro využití odpadního tepla i spalování biomasy a tříděného odpadu - Ing. Kamil Urban - ředitel marketingu - El. INSTA ENERGO, s.r.o.
o Přehled vývojových projektů výroby elektrické energie z nízkopotencionálního odpadního tepla - Doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. - FEKT VUT Brno a Centrum výzkumu a využití OZE
o Možnosti a limity parního motoru o výkonu stovek Wattů a jeho uplatnění v decentralizované energetické soustavě - Vlastimil Polívka - ,,Senior facility operator"
o Parní motor ,,Bison" a dřevní plyn u malých aplikací - Bc. Petr Šedivý
o "Energiewende: Projekt století, nebo ekonomická katastrofa?" Tadeas Rusnok - Deutsch-Tschechische und Deutsch-Slowakische Wirtschaftsvereinigung e. V.

Předpokládané zakončení semináře v 16 hodin.

Partner projektu: Chráněná dílna pro dotační poradenství -

Dopravní dispozice
Od hlavního vlakového nádraží i Ústředního autobusového nádraží Zvonařka tramvaj č. 9 směr LESNÁ, předposlední zastávka Bieblova. Doba jízdy je asi 15 minut.
Cestující od Prahy v Brně čeká uzavírka Pisáreckého tunelu i uzavírka z centra na ulici Milady Horákové, takže doporučuji cestovat po čtyřproudém městském okruhu, z dálnice D1 od Olomouce exit 203 - Brno-centrum, v Brně po sjezdu z kopce odbočit vpravo na Svitavy a Židenice, stále rovně cca 2,5 km po ulicích Gajdošova a Svatoplukova, odbočit vlevo na ulici Provazníkova směr Lesná, do kopce. Pozor, těsně za výjezdem z Husovického tunelu odbočit vpravo na Lesnou a na ulici Okružní, u čerpací stanice Shell odbočit vlevo a opět vlevo. Jde o okrouhlou budovu bývalé Spořitelní akademie, dnes je to Fakulta regionálního rozvoje. Podrobnější mapu příjezdu najdete na poslední straně této pozvánky.
Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií, Třída Generála Píky 2005/7, 613 00 Brno - Černá Pole
GPS souřadnice: 49°13'6.918"N,16°36'53.803"E

Registrace na seminář

Probíhá elektronickou formou na stránkách www.energis24.cz.
Potvrzení o registraci Vám bude zasláno elektronickou poštou. Registrační údaje slouží pro vystavení daňového dokladu a jmenovky každého účastníka. Součástí semináře je sborník přednášek na nosiči DVD, který obsahuje plné znění všech příspěvků a další bonusové materiály.

Úhrada vložného

1652 Kč (1999 Kč včetně DPH) Široká veřejnost
826 Kč (999 Kč včetně DPH) Členové sdružení ENERGIS 24
247 Kč (299 Kč včetně DPH) Zaslání sborníku DVD poštou bez osobní účasti
0 Kč (0 Kč včetně DPH) Registrovaní studenti všech typů škol se zájmem o obor

Úhrada vložného je zálohová, faktura bude vystavena v den pořádání akce a dostanete ji při prezenci. Poplatek prosím uhraďte současně s Vaší elektronickou registrací ve prospěch účtu č.2800413830/2010, variabilní symbol: Vaše IČO nebo rodné číslo. Platit můžete i v hotovosti před zahájením semináře. Při vstupu na seminář obdržíte daňový doklad, v případě bezhotovostní úhrady a včasné reregistrace i fakturu. Vložné zahrnuje vstup na přednášky, sborník na DVD dodatečně zaslaný poštou a oběd s občerstvením. Pevně věřím, že Vás naše akce opětovně přesvědčí svou kvalitou a budete na ni dlouho rádi vzpomínat.

Mnoho příjemných chvil nejen na našem semináři přeje a na další spolupráci se těší
Mgr. Radovan Šejvl

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů