Závěry o BAT pro průmysl potravin, nápojů a mléka
Referenční dokumenty o nejlepších dostupných technikách BREF (angl. Reference Document on Best Available Techniques) obsahují kapitolu s názvem "závěry o nejlepších dostupných technikách", která je výtahem nejdůležitějších parametrů z celého obsažného dokumentu BREF. V závěrech o nejlepších dostupných technikách je tedy možné shrnout pouze to, co je uvedeno v referenčním dokumentu BREF.
Dne 4. prosince 2019 bylo v Úředním věstníku EU vydáno prováděcí rozhodnutí Komise (EU) 2019/2031, kterým se stanoví závěry o nejlepších dostupných technikách (BAT) podle směrnice Evropského parlamentu a Rady 2010/75/EU pro průmysl potravin, nápojů a mléka.
Revize referenčního dokumentu o BAT (BREF) pro průmysl potravin, nápojů a mléka (FDM angl. Food, Drink and Milk Industries) započala v říjnu roku 2014. Závěry o BAT jsou součástí revidovaného dokumentu BREF FDM. Platnost závěrů o BAT pro FDM počíná běžet od data vydání rozhodnutím Komise (EU) 2019/2031, zároveň od tohoto data bude platit čtyřletá lhůta pro schválené emisní limity.
PŘÍLOHY KE STAŽENÍ
- Závěry o BAT pro průmysl potravin, nápojů a mléka [pdf, 783 kB]