Pátek, 19. dubna 2024

Úspory vody při využívání mincovních automatů jsou v porovnání s pákovými bateriemi v řádech desítek procent

Úspory vody při využívání mincovních automatů jsou v porovnání s pákovými bateriemi v řádech desítek procent

Vodní nádrž Lipno, kemp ve Sloupu v Čechách nebo třeba na Pastvinách mají na začátku letošní letní sezony jedno společné. Na všech těchto místech jsou nové mincovní a žetonové automaty pro sprchy od české značky Sanela.

Umožňuje majitelům kempu, koupaliště ale třeba i majitelům čerpacích stanic či hotelů, kontrolovat spotřebu vody a zároveň i spotřebu elektřiny. Nastaví si dobu, po kterou voda poteče, za určitý poplatek.

,,Rozšiřujeme tímto oblast působnosti a jde o naprosto logický posun," říká Pavel Rybka spolumajitel značky Sanela a dodává: ,,Produkt jsme vyvíjeli několik let nejen z pohledu funkčnosti, ale i z pohledu anti vandalství a možnosti propojenosti s otevíráním dveří nebo pro použití jednofázového spotřebiče, jako je například pračka nebo fén."

Automat na jednu sprchu stojí od 13 tisíc korun bez DPH. Můžete si také pořídit jeden automat, kterým budete ovládat třeba až osm sprch (cena od 20 tisíc korun bez DPH). Zároveň automaty umožňují získat statistické informace a provést diagnostiku přístroje. S novou řadou automatů pak lze ovládat sprchy pomocí programovatelného žetonu RFID.

Úspory vody při využívání mincovních automatů jsou v porovnání s pákovými bateriemi v řádech desítek procent.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů