Čtvrtek, 28. března 2024

Nové výzvy na ochranu přírody a krajiny

Nové výzvy na ochranu přírody a krajiny

Od 2. března 2020 vyhlašuje Ministerstvo životního prostředí prostřednictvím Agentury ochrany přírody a krajiny ČR dvě nové kolové výzvy z Operačního programu Životní prostředí, a to 138. výzvu na SC 4.1 (Zajistit příznivý stav předmětu ochrany národně významných chráněných území) a 140. výzvu na SC 4.3 (Posílit přirozené funkce krajiny).

Upozorňujeme žadatele, že výzvy jsou oproti plánovanému harmonogramu vyhlašovány jako soutěžní, nikoliv průběžné. Pro příjem žádostí budou otevřeny po zkrácenou dobu, a to do 8. 6. 2020. Hodnocení žádostí bude zahájeno po ukončení příjmu žádostí a podpora bude přidělována na základě získaného počtu bodů.

Současně oznamujeme, že dochází ke změně průběžných výzev č. 31, 52, 110, 115, 139 a 141 tak, aby pro všechny uvedené výzvy platila 24. verze Pravidel pro žadatele a příjemce z OPŽP 2014 - 2020 a rovněž aktualizovaná verze Nákladů obvyklých opatření MŽP.

Plánované záměry doporučujeme konzultovat na regionálních pracovištích AOPK ČR. Žadatelé se mohou se svými dotazy obrátit také na e-mailovou adresu dotazy-PO4@nature.cz.

Bližší informace:

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů