Pátek, 19. dubna 2024

Otoč kelímek mění jméno a kabát. Přivítejte REkelímek - nového člena REkrabičkové rodiny

Otoč kelímek mění jméno a kabát. Přivítejte REkelímek - nového člena REkrabičkové rodiny

K oficiálnímu propojení REkrabičky a Otoč kelímku došlo ke konci roku 2020. Nyní u tohoto systému vratných kelímků došlo k očekávanému rebrandingu a světlo světa tak spatřuje REkelímek. Nový člen REkrabičkové rodiny, který se zapojuje do boje proti vzniku zbytečného odpadu z jednorázových obalů.

Projekt Otoč kelímek je v České i Slovenské republice dobře známý. Jedná se o první a největší systém vratných kelímků, který své působení odstartoval koncem roku 2018 a hned od začátku sklízel velký úspěch. Jen během tří let existence se do projektu zapojilo přes 350 podniků a do oběhu se vypustilo 60 000 kelímků. Nyní ho společně s REkrabičkou čeká nová etapa jeho cesty.

"Jídlo a pití bez odpadu - kdykoliv a kdekoliv. Tak zní vize REkrabičky. Už od počátku našeho projektu nám bylo jasné, že budeme chtít nabídnout řešení také pro nápoje. Proto jsme propojili REkrabičku s Otoč kelímkem a postarali se o jeho rebranding tak, aby dostal svěží vítr do plachet a hezky zapadl do naší rodiny," říká zakladatel REkrabičky Ondřej Širočka.

U obou projektů došlo ke sjednocení portfolia i značky a z Otoč kelímku se tak stává REkelímek. Změna názvu, ale není jedinou novinkou. Na základě zpracování zpětné vazby od partnerských podniků i jejich zákazníků světlo světa spatřily zcela nové kelímky. Jsou ergonomičtější, praktičtější, atraktivnější, v krásných barvách a bude možné je zapůjčit rovnou i s víčkem.

Staré kelímky ale v oběhu ještě stále potkáte. Spousta z nich je pořád v dobré kondici a byla by škoda je předčasně vyhodit. Hlavním cílem projektu je přeci jen udržitelnost. Proto budou původní kelímky, pod novou značkou, zákazníkům i nadále k dispozici.

Svým partnerům REkrabička díky propojení projektů nabízí hned dvě služby pod jednou střechou. Navíc jsou pro podniky, které se rozhodnou maximalizovat své úsilí v předcházení vzniku zbytečného odpadu, a zapojí se do sítě REkrabičky i REkelímku, připraveny i speciální zvýhodněné podmínky.

Sjednocením obou projektů došlo i ke sloučení obou partnerských sítí. Celá síť tak čítá už neuvěřitelných 700 podniků. Na jejich mapě, kterou najdete na www.rekrabicka.cz se lze jednoduše podívat, ve kterých podnicích jsou dostupné REkrabičky, ve kterých REkelímky, nebo případně obojí.

REkrabička

REkrabička je znovupoužitelný obal na jídlo vyrobený ze 100% recyklovatelného materiálu. Jedná se o pečlivě vybraný typ extrémně odolného polypropylenu, který umožňuje každou REkrabičku použít až 200krát a tím nahradit stejný počet jednorázových obalů. Výroba je pak lokalizovaná přímo v Česku, což umožňuje minimalizovat přepravu z místa na místo a efektivně tak redukovat produkci CO2.

REkrabička má také skvěle těsnící víčko, díky kterému z ní opravdu nic nevyteče a navíc i atraktivní design hned v několika barevných provedeních. Zákazníci si do ní mohou nechat zabalit jídlo s sebou a poté ji vrátit v kterémkoli partnerském podniku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů