Čtvrtek, 25. dubna 2024

Adventní kalendář naruby, aneb pomozme potřebným!

Advent je tradičně doba přípravy na Vánoce, doba rozjímání a dobročinnosti, mnozí jej mají spojen také s adventním kalendářem. Naše výzva je prostá: "Odložte v době adventu namísto otevírání políček s čokoládou každý den jednu věc, kterou už nepotřebujete a která by mohla být užitečná pro někoho jiného!"

Adventní kalendář naruby, aneb pomozme potřebným!

Obrovské množství věcí totiž končí zbytečně v odpadu, přitom by ještě mohly dostat šanci na druhý život a také pomoci potřebným. Cílem akce "Obrácený adventní kalendář" je nejen na tuto skutečnost upozornit, ale prostřednictvím účastníků, kteří každý den během adventu (1.-24.12.) odloží jednu nepotřebnou věc ze své domácnosti, shromáždit větší množství využitelných věcí (hlavně teplého pánského ošacení, obuvi a zimních doplňků), které se dostanou potřebným spoluobčanům.

Vytřídili jste díky obrácenému adventnímu kalendáři nejen oblečení? Výborně! Místa, kam odevzdat další využitelné věci (například nábytek, vybavení domácnosti, hračky, knihy, trvanlivé potraviny nebo sportovní vybavení), které tak dostanou šanci na "druhý život", najdete ve svém okolí snadno díky aplikaci KAMsNIM.cz.

Prosím pomozte nám také dát o obráceném adventním kalendáři vědět dalším, třeba prostřednictvím sdílení na sociálních sítích. Děkujeme, že pomáháte (nejen v době adventu) a přejeme vše dobré ve zbytku letošního i v roce příštím.



Projekt Adventní kalendář naruby (a vznik tohoto videa) byl vytvořen/podpořen v roce 2021 z dotačního programu Charity Pot firmy LUSH, výrobce a maloobchodního prodejce čerstvé, ručně vyráběné kosmetiky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů