Pátek, 19. dubna 2024

Zapomeňte na nudné sprchové kouty. Buďte originální!

Zapomeňte na nudné sprchové kouty. Buďte originální!

Neopomenutelnou součástí sprchových koutů bývá sprchová vanička a správně zvolené sklo. K dispozici máte nepřeberné množství tvarů, velikostí, materiálů i povrchů. Díky tomu můžete být originální a zařídit si koupelnu ve stylu, který je vám nejbližší a ve kterém se budete cítit nadmíru komfortně. Ukážeme vám, jaké varianty dnešní trh nabízí!

Klasickým nudným sprchovým koutům už dávno odzvonilo! Vyberte si vaničku i vhodné sklo přesně dle svého stylu. Naštěstí se už nemusíte omezovat co se týká tvarů, použitého materiálů ani barev. Ano, barevné sprchové vaničky mohou být zajímavým základem sprchového koutu. Vytvořte si jedinečné místo k relaxaci po náročném dni. Kde při výběru začít?

Správně zvolená velikost

Při svém výběru začněte rozměry. Myslete nejenom na velikost vaší koupelny, ale také na to, abyste se do sprchy pohodlně vešli. Začněte u země - podle dispozic koupelny si určete, jaký tvar a samozřejmě velikost vaničky budete potřebovat. Následně vyberte rozměry skla sprchového koutu. A pozor také na výběr vhodných dveří!

Nejčastější volbou bývají posuvné dveře do sprchy - ideální jsou do malých koupelen, ale stejně tak vytvoří působivý dojem i v místnosti prostorné. Oblíbenou variantou jsou také zalamovací dveře, které si získávají na oblibě díky svému nadčasovému designu. A opravdu velkým koupelnám budou slušet také pivotové dveře, protože u nich vynikne jejich elegantní design.

Jaký zvolit materiál skla?

Sprchové kouty mohou být skleněné nebo plastové. V obou případech můžete volit čirou průhlednou variantu nebo nějaký efekt - například matné sklo nebo motiv zmrzlých květů. Plastové sprchové kouty jsou levnější a s jejich údržbou si nemusíte lámat hlavu.

Výhodou skleněných povrchů je elegantní vzhled a čisté provedení. S tím je ale spojena horší údržba. Pokud toužíte po čirých skleněných stěnách, pořiďte si je s inovativní technologií, která vám usnadní jejich údržbu. V případě čirého skla bude vaším nezbytným pomocníkem také stěrka. Díky ní nezůstanou na skle nevzhledné zaschlé kapky vody.

Originální vanička do sprchy

Důležitou součástí sprchového koutu bez spádování je samozřejmě sprchová vanička. Její design lze lehce přizpůsobit celkovému vzezření koupelny. Na trhu najdete velký výběr minimalistických modelů s čistými liniemi, ale i složitější, nevšedně tvarované vaničky. Z barev můžete zvolit tradiční bílou, decentní smetanovou, šedou nebo výraznou černou. U litého mramoru se však můžete setkat i s jinými barvami. Vanička tak může dokonale splynout s obklady koupelny!

Akrylát, smalt nebo snad litý mramor?

Akrylátové sprchové vaničky jsou v současnosti nejžádanější. Jsou lehké, na omak příjemné a hladké a mají výborné tepelně-izolační vlastnosti. Navíc mohou být vyrobeny prakticky v jakémkoli tvaru. Akrylát dále velmi dobře tlumí zvuk dopadající vody a je stálobarevný. Pozor si však musíte dát na čistící písky a pasty, které povrch porušují. V neposlední řadě je výhodou možnost opravy přebroušením a následným vyhlazením.

Ocelové smaltované vaničky jsou stále v oblibě nejen díky nízkým pořizovacím nákladům, ale také kvůli vlastnostem smaltu. Smalt je hladký, barevně stálý, odolný vůči chemikáliím, kyselinám i vůči poškrábání. Důležité však je, aby smaltovaná ocel měla tloušťku minimálně 3 mm. To zajistí dlouhou životnost i zmiňovanou odolnost. Nevýhodou smaltu je jeho kluzký povrch. To však můžeme napravit speciální povrchovou úpravou (tzv. antislipem) nebo protiskluzovou rohoží.

Vaničky z litého mramoru patří mezi nejkvalitnější. Jsou nízké a je možné je vyrobit v jakékoliv barvě a tvaru. Mají vysokou nosnost (až do 300 kg), jsou pevné, stabilní i stálobarevné. Litý mramor má navíc výborné tepelně izolační vlastnosti a v neposlední řadě se snadno udržuje. Pořízení tohoto typu vaničky je však finančně náročnější.

Keramické vaničky se vyznačují pevností, vysokou nosností a odolností vůči vysokým teplotám i chemickým látkám. Na neporézní glazuře se bakterie, barviva a nečistoty usazují jen v omezené míře. Snadno z ní setřete vodní kámen a bez problémů snese i barvení vlasů.

Jak můžete vidět, vaší kreativitě se meze nekladou, protože aktuální nabídka na trhu je opravdu široká.

Zdroj: PR článek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů