Úterý, 19. března 2024

Ohlašování v roce 2022

Ohlašování v roce 2022

3. 1. 2022 došlo ke spuštění nového systému ISPOP, který uživatelům umožňuje ohlašování v roce 2022 prostřednictvím HTML formulářů dostupných v účtu ISPOP.

Výjimkou jsou vybrané formuláře pro roční hlášení v agendě odpady (F_ODP_PROD, F_ODP_PROD_AV a F_ODP_PROD_EL) a roční zprávy (F_ODPRZ_EL, F_ODPRZ_BAT, F_ODPRZ_PNEU) za ohlašovací rok 2021, které nejsou uživatelům dostupné k vyplnění. Do ISPOP budou nasazeny koncem ledna/na začátku února 2022. Důvodem prodlevy v nasazení je nedávná změna Registru zařízení, obchodníků a spisů (https://isoh.mzp.cz/RegistrZarizeni/Main/Mapa ) spojená s přijetím nového zákona o odpadech (č. 541/2020 Sb.), na kterou je třeba funkcionality a kontroly ve formulářích upravit.

Hlášení není možné zaslat ani datovou schránkou, je nutné vyčkat do nasazení kontrol!

Další omezení je v případě ohlašovacích povinností na podniky povodí (formuláře F_VOD_ODBER_POVR, F_VOD_ODBER_PODZ, F_VOD_VYPOUSTENI, F_VOD_AKU), u kterých nedochází k předvyplnění údajů o vodoprávním rozhodnutí. Údaje není možné ani do formuláře vyplnit, odesílají se bez těchto údajů.

Zároveň 3. 1. 2022 došlo ke spuštění nového systému CRŽP (Centrální registr životního prostředí), který nově zajišťuje pro systémy ISPOP, SEPNO, HNVO, ISOH a IPO registraci a správu subjektů, uživatelů, provozoven, míst užívání vody a Registru OZO.

Potvrzení o nedostupnosti systému od 15.12.2021 do 3.1.2022.

Zdroj: ISPOP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů