Úterý, 16. dubna 2024

Silniční mostní váhy Rodan - pro nové instalace i renovace vážních systémů

Silniční mostní váhy Rodan - pro nové instalace i renovace vážních systémů

Zvážit přesně, rychle a spolehlivě prázdný nebo plný nákladní automobil je pro řadu společností naprostým základem a v době, kdy cena zboží a materiálu stále roste, je efektivní vážení stále důležitější.

Mostní váhy najdou uplatnění v řadě oborů

Silniční mostní váhy představují spolehlivou technologii navrženou pro vážení silničních vozidel. Nemusí se přitom jednat pouze o vážení z důvodu zjištění hmotnosti naloženého nákladu, ale vážení může také upozornit na překročení váhového limitu, který by mohl dopravce stát nemalou pokutu při případné kontrole vozidla hlídkou PČR. Kontrolní vážení vozidel je realizováno PČR na základě zákona č. 13/1997 Sb., O pozemních komunikacích - více zde.

Uplatnění silničních mostních vah:

  • stavebnictví,
  • zemědělství,
  • logistika,
  • průmysl,
  • odpadové hospodářství apod.

Silniční mostní váhy Rodan - charakteristika a funkce

Pokud uvažujete nad pořízením silniční mostové váhy nebo potřebujete renovovat starou mechanickou váhu, jsou silniční váhy Rodan ideální volbou. Tyto váhy vynikají speciální svařovanou sendvičovou konstrukcí, díky které vám poskytnou špičkové mechanické vlastnosti, a to i při zachování velmi nízkého profilu a hmotnosti. Silniční mostní váhy Rodan lze objednat u společnosti M.E.N. expert, která se postará jak o dodání váhy, tak o její instalaci i následný servis.

Silniční váha Rodan je složena z 1-3 modulů dlouhých 6 m, modul může mít délku i 7 metrů nebo je možné délku upravit podle individuálních potřeb klienta. Vysoká kvalita váhy spočívá také ve využití spolehlivýchtenzometrických snímačů VISHAY, které poskytují stabilní a přesné výsledky měření.

Možnosti instalace jsou přitom různé. Silniční váhy Rodan lze umístit jak nad úroveň terénu, tak přímo v úrovni terénu. Doporučována je ale spíše varianta instalace nad úroveň terénu, vzhledem k tomu, že poté odpadá nutnost odvodňování váhy a také příprava základů je jednoduchá. V případě potřeby renovace starší mechanické váhy je možné váhu Rodan upravit podle velikosti stavebního otvoru původní váhy. Celkovou instalaci i uvedení silniční mostové váhy do chodu je možné provést během jednoho dne.

Mezi praktické funkce silničních vah Rodan patří například vážení s tarou, možnost počítání kusů, součet vážení, tzv. alibi paměť a díky připojení na PC a tiskárnu můžete vše ukládat, tisknout a jednoduše evidovat.

Možností je nespočet, stejně tak možnost váhu upravit na míru Vašim požadavkům.

Zdroj: PR článek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů