Čtvrtek, 18. dubna 2024

ECOMONDO A KEY ENERGY 2021, ITÁLIE ŘÍKÁ: ZELENÁ. CIRKULÁRNÍ EKONOMIKA PROCHÁZÍ RIMINI

ECOMONDO A KEY ENERGY 2021, ITÁLIE ŘÍKÁ: ZELENÁ. CIRKULÁRNÍ EKONOMIKA PROCHÁZÍ RIMINI

Italsko-česká obchodní komora jako oficiální partner veletrhu ECOMONDO - ITALIAN EXHIBITION GROUP, události v oboru ekologie a nových modelů oběhové ekonomiky konané v italském Rimini, zorganizovala na letošní ročník delegaci 7 nákupčích z České republiky. V rámci české delegace se účastnil také Svaz měst a obcí.

Italsko-česká obchodní komora bude oficiálním partnerem i 25. listopadové edice veletrhu pro rok 2022, na který bude možné se registrovat a zúčastnit se jej za zvýhodněných podmínek v rámci delegace starostů a nákupčích z České republiky.

ECOMONDO A KEY ENERGY 2021, hlavní veletrhy a referenční body oběhového hospodářství a obnovitelné energie v Evropě a Středomoří, skončily minulý týden. Veletrhů se zúčastnilo více než 1 080 vystavovatelů, kteří sdíleli své odborné znalosti v oblasti zelených technologií, nechyběl ani bohatý program s více než 500 konferencemi.

Rimini (Itálie), 29. října 2021:

Cesta k ekologickému přechodu byla hlavním tématem veletrhu, jenž se soustředil především na oběhové hospodářství a obnovitelné energie. Veletrh se setkal s velkým zájmem, jenž vysoce předčil očekávání i těch nejoptimističtějších předpovědí.

Zaznamenal téměř 85% návštěvnost ve srovnání s posledním vydáním před pandemií COVID-19, zúčastnilo se jej více než 1 080 vystavovatelů a nabídl 500 hodin konferencí a seminářů, což jsou čísla, která potvrzují, jak důležité slovo a potenciál má ekologická transformace.

Nabídl místo pro B2B schůzky, debaty, konference, ale především setkání společenství firem, institucí, orgánů a organizací, které ve výstavních halách Rimini Expo Centre diskutovali o významných otázkách, jež patří k předním ekologickým celosvětovým tématům, rovněž i k aktuálním tématům řešeným na úrovni jednotlivých vlád.

Cirkulární bioekonomika, vodní zdroje, zpracování odpadu a digitalizační procesy, které přinášejí zelenou ekonomiku do rámce Průmyslu 4.0, patřily v tomto vydání pro rok 2021 k nejzajímavějším novinkám v tomto sektoru.

Spojnicí mezi sběrem odpadů a druhotnými surovinami byly přítomné společnosti pracující na procesech a monitoringu, bioenergií a fotovoltaiky a nechyběl ani celý sektor chytrého osvětlení ve městech spojený s účinností a bezpečností.

Došlo také k nárůstu procenta stánků postavených z udržitelných materiálů získaných z recyklovaného dřeva nebo jiných stavebních materiálů, od panelů po dlaždice.

Italian Exhibition Group již stanovila datum veletrhu na rok 2022, na rok, kdy bude v kalendáři také nová akce na téma solární energie, organizována veletrhem Key Energy, konajícím se od 23. do 25. března 2022 v Rimini Expo Centre: třídenní akce bude věnována výhradně odvětví společnosti zabývající se solární energií. Akce se svým inovativním formátem, vysoce zaměřená na potřeby solárních společností a komunit, se bude konat společně s druhým ročníkem FORUMTECH, školicí a informační akcí ITALIA SOLARE.

O ECOMONDO 2021

Akce: mezinárodní veletrh;

Pořadatel: Italian Exhibition Group S.p.A.;

Periodicita: roční; Vydání: 24.;

Termíny: 26.-29. října; e-mail: ecomondo@iegexpo.it;

Webové stránky: www.ecomondo.com;

Facebook: www.facebook.com/EcomondoRimini;

Twitter: http://twitter.com/Ecomondo

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ecomondo-the-green-technologies-expo

Zastoupení v ČR: Italsko-česká obchodní a průmyslová komora (www.camic.cz) Linda Valešová, business support manager; linda.valesova@camic.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů