Čtvrtek, 25. dubna 2024

Vybráno! EcoHaus prací papírky míří do výroby

Vybráno! EcoHaus prací papírky míří do výroby

Otevřete dvířka svých praček a přivítejte novou éru praní. Projekt EcoHaus studentky Petry Doubkové z TU v Liberci míří do výroby. Ekologické prací papírky překonaly magickou hranici 450 000 Kč v crowdfundingové kampani. Sen o lepším praní se stává skutečností.

Po výhře ve startup soutěži na TU v Liberci, kde ekologický prací prostředek v papírku jednoznačně vynikl, vznikla ke konci roku 2021 crowdfunding kampaň. K zahájení výroby potřeboval projekt získat nemalou částku 450 000 Kč. Za přispění stovek lidí se podařilo cílovou částku dokonce překonat.

,,Je to neskutečný pocit. Byla to jízda. Dva měsíce nervů, kdy jsem mohla jen sledovat, zda se blížíme k cílové částce. Projekt jsme samozřejmě propagovali, ale museli jsme hlavně věřit lidem, že se jim naše prací papírky budou líbit a pomůžou nám," svěřila se Petra Doubková poté, co byla cílová částka pokořena.

V těchto dnech EcoHaus zahajuje výrobu pracích papírků. Stovky lidí s nadšením čekají na svou prací revoluci. Nelze opomenout lidské dobro, které se ukázalo během kampaně. V rámci odměn poputují stovky pracích papírků potřebným nebo složkám IZS jako poděkování.

Letos si i my ostatní budeme moci koupit ekologické prací papírky ve vybraných prodejnách a e-shopech.

,,Aktuálně je pro nás prioritou rozjet výrobu, abychom mohli odeslat odměny. Zároveň samozřejmě probíhá také jednání, kde všude se budou naše ekologické prací papírky prodávat. Chceme se co nejdříve dostat i k dalším lidem, nejen těm, co nám přispěli," dodává Petra při otázce, kde budou prací papírky k dostání.

Je zřejmé, že výhrou v kampani a zahájením výroby pracích papírků to nekončí. V jednom z rozhovorů zakladatelka uvedla, že má do budoucna velké plány.

Chce své portfolio rozšířit o další produkty, jako jsou univerzální čistící prostředky, aviváž v papírku nebo verzi pracího prášku pro alergiky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů