Čtvrtek, 18. dubna 2024

PENNY: S JAREM UKLIDÍME ČESKO

PENNY: S JAREM UKLIDÍME ČESKO

Tradičně s jarním sluncem budeme v PENNY opět uklízet naše okolí. V sobotu 2. dubna podpoříme celosvětový úklidový den a projekt Ukliďme Česko, do něhož se opět zapojí desetitisíce dobrovolníků po celé zemi. V PENNY jsme partnerem tohoto projektu už čtvrtým rokem a vyzýváme tak ke zlepšování našeho okolí své zaměstnance i širokou veřejnost.

V loňském roce na jaře se kvůli přetrvávající pandemii celorepublikový úklid nesl v duchu hesla #UklidmeZaHumny a Pytlomatů, tedy formou individuálních úklidů, na podzim se už akce vrátila k tradičnímu společnému úklidu. ,,Působíme po celé zemi, když máme přes 400 prodejen a 5 logistických center a odpovědnost za místa, kde se s našimi zákazníky společně potkáváme, je jednou z našich priorit. Chceme být všude a všem dobrým sousedem a společně vytvářet příjemné a čisté životní prostředí. Jako společnost podporujeme místní komunity a naším cílem je, abychom společně žili v lepším a čistším světě," říká Tomáš Kubík, manažer komunikace a tiskový mluvčí PENNY.

Během loňského roku uklízelo v rámci projektu na 1 800 místech České republiky více než 40 tisíc dobrovolníků. ,,Už dva týdny před termínem jsme evidovali přes 3 300 nahlášených úklidů, což je více než za poslední dva roky dohromady. Už teď víme, že k místním organizátorům poputuje na 100 000 pytlů na sběr odpadků, a, díky nebývalému zapojení více než 1 000 škol, také zhruba 150 000 pracovních rukavic. Navíc letos se naše akce neplánovaně změnila na akci ,,mezinárodní", a to díky zapojení vietnamské a ukrajinské komunity. A tak jako pokaždé i letos máme pro účastníky připravené foto a video soutěže," sdělil za organizátory Miroslav Kubásek.

Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky, jejímž cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek v našem okolí. Od roku 2018, kdy proběhl první celosvětový úklid, se do úklidů po celém světě zapojilo celkem 50 miliónů dobrovolníků ze 180 zemí světa, kterým se podařilo z přírody odstranit na 280 000 tun odpadů.

Jak se zapojit a přiložit ruku k dílu? Stačí jen přijít a pomoci s úklidem. Mapa úklidů je k dispozici zde: https://www.uklidmecesko.cz/map/ Organizátoři úklidů mají pro dobrovolníky k dispozici potřebné pomůcky jako pytle a rukavice.

PENNY je tradičním partnerem nejen projektu Ukliďme Česko, ale také iniciativy Hodina Země nebo projektu Sázíme budoucnost, který vyhlašuje Nadace Partnerství.

O společnosti PENNY MARKET Česká republika

Společnost Penny Market s.r.o. je dceřinou společností mezinárodního obchodního řetězce REWE, který je jednou
z největších světových obchodních společností. Na český trh vstoupil Penny Market před 25 lety v roce 1997, a zaměřil se na rozvoj nových prodejen v regionech. Díky tomu dnes provozuje více než 395 prodejen, což je nejširší síť v ČR, a poskytuje práci více než 6 000 zaměstnancům. Pravidelně slaví úspěchy v programu Volba spotřebitelů a svým zákazníkům nabízí věrnostní program PENNY karta.

Termíny úklidů 2022
Hlavní jarní úklidový den: sobota 2. dubna 2022
Hlavní podzimní úklidový den (World Cleanup Day 2022): sobota 17. září 2022

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů