Pátek, 29. března 2024

ŠKODA AUTO se podesáté zúčastnila akce Hodina Země

ŠKODA AUTO se podesáté zúčastnila akce Hodina Země

Společnost ŠKODA AUTO uplynulou sobotu v době od 20:30 do 21:30 zhasla světla ve 20 provozech svých českých závodů i v závodě v indické Púně. Stalo se tak v rámci mezinárodní iniciativy Světového fondu na ochranu přírody (WWF) nazvané ,,Hodina Země", které se automobilka zúčastnila již podesáté. ŠKODA AUTO tak jde příkladem v oblasti podpory ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje.

V sídle společnosti ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi, v Servisním centru v Kosmonosech, v závodech v Kvasinách a ve Vrchlabí i v indické Púně v sobotu 26. března od 20:30 na hodinu zhasla světla. Česká automobilka se tím zúčastnila již podesáté celosvětové akce ,,Hodina Země", iniciativy Světového fondu na ochranu přírody zaměřené na udržitelný rozvoj a ochranu životního prostředí.

Prostřednictvím strategie NEXT LEVEL - ŠKODA STRATEGY 2030 společnost výrazně zpřísnila své již tak ambiciózní environmentální cíle. Do konce desetiletí se mají flotilové emise ve srovnání s rokem 2020 snížit o více než 50 procent.

Také ve výrobě vozů automobilka stále více sází na udržitelný rozvoj: již do roku 2025 společnost ŠKODA AUTO sníží veškeré vlivy na životní prostředí spojené s produkcí jednoho vozu ve srovnání s rokem 2010 o více než 50 procent. Ve druhé polovině tohoto desetiletí bude všechna energie určená pro závody ŠKODA AUTO na výrobu vozů i komponentů v České republice uhlíkově neutrální. Průkopníkem je továrna ve Vrchlabí, která jako první závod společnosti ŠKODA AUTO vyrábí uhlíkově neutrálně již od konce roku 2020.

ŠKODA AUTO sloučila své ekologické aktivity do strategie ,,GreenFuture". Ta se skládá ze tří dílčích oblastí: ,,GreenProduct" se zaměřuje na vývoj energeticky efektivních pohonů a na využití recyklovatelných materiálů ve vozech. Pomocí opatření z oblasti ,,GreenRetail" společnost ŠKODA AUTO podporuje ekologické hospodaření svých prodejců a servisů. ,,GreenFactory" pak zahrnuje všechny aktivity, které přispívají k výrobě ohleduplné k přírodním zdrojům.

Od konce roku 2021 využívá ŠKODA AUTO jako jedna z prvních společností v České republice poradenství od nezávislého Poradního výboru pro udržitelnost. Pět renomovaných expertů přináší automobilce vedle nových podnětů a návrhů také své mezinárodní zkušenosti v oblasti udržitelnosti.

Spolu se svými zaměstnanci je společnost ŠKODA AUTO dále aktivní v řadě projektů věnovaných výsadbě lesů a zajištění jejich druhové skladby. Jedním z příkladů je program ŠKODA Stromky, který byl spuštěn v roce 2007. Za každý automobil prodaný v České republice společnost zasadí jeden strom. Na konci října minulého roku byl takto vysazen již miliontý strom.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů