Pátek, 29. března 2024

Komerční banka koupila poskytovatele energetického poradenství Enviros

Komerční banka koupila poskytovatele energetického poradenství Enviros

Komerční banka (KB) koupila stoprocentní podíl ve společnosti Enviros, která poskytuje energetické a environmentální poradenství. Banka tak chce posílit svou pozici v poradenství a financování projektů se zaměřením na energetiku, udržitelnost a kritéria udržitelného investování (ESG). O uzavření obchodu dnes KB informovala v tiskové zprávě. Hodnotu transakce nezveřejnila.


Společnost Enviros pomáhá zákazníkům při optimalizaci energetického hospodářství, s obnovitelnými energetickými zdroji, úsporami energie, minimalizací odpadu či oběhovým hospodářstvím. Působí také jako poradce pro financování energeticky úsporných projektů a obnovitelných zdrojů.

Společnost KB Advisory ze skupiny Komerční banky s Envirosem spolupracovala již dříve. "Začleněním společnosti Enviros do Skupiny KB se staneme jednoznačným poradenským lídrem v oblasti energetiky a ESG a také jedinou bankou, jež bude schopna poskytnout klientům kompletní škálu služeb od poradenství až po udržitelné financování," uvedl člen představenstva KB David Formánek.

Enviros působí kromě Česka a Slovenska v dalších zemích. Za téměř 30 let své existence firma realizovala více než 4000 projektů pro téměř 2500 klientů ve více než 50 zemích světa. Majitelem a jednatelem firmy je Jaroslav Vích.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů