Úterý, 23. dubna 2024

Máte rádi přírodu? Hlasujte o cenách kraje za životní prostředí

Máte rádi přírodu? Hlasujte o cenách kraje za životní prostředí

Až do konce srpna mohou lidé hlasovat v anketě o Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti životního prostředí. Anketa je dostupná na webových stránkách CENYKRAJE.CZ. Hlasuje se v pěti kategoriích.

,,Lidé mohou svoje hlasy přiřadit jednotlivým osobám, které se ochraně životního prostředí věnují, ale i celým spolkům nebo obcím. Hejtmanství tak s pomocí veřejnosti a odborné poroty ocení ty, kteří o životní prostředí pečují. Jejich počiny jsou přínosné nejen samy o sobě, ale navíc slouží jako inspirace a motivace pro ostatní lidi, obce či instituce, aby jejich vzor následovali," uvedl Martin Šmída, radní Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí, odpadů a zemědělství.

Nechybí ani cena za dlouhodobý přínos v oblasti životního prostředí a cena za významný počin v separaci a recyklaci odpadů.

Hlasování probíhá jednoduše na výše uvedeném webu, kde se lidé dozvědí ke každé nominaci podrobnější informace. Zájemci mohou nahlédnout i do historie ankety, která se začala psát v roce 2019.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů