Pátek, 29. března 2024

Čelní náraz s krizí? Cestu, jak ho odvrátit díky udržitelnosti představí experti na ESG, energetiku a development

Čelní náraz s krizí? Cestu, jak ho odvrátit díky udržitelnosti představí experti na ESG, energetiku a development

Trend udržitelnosti v podnikání i ve správě měst neustále sílí a začal se výrazněji prosazovat i v České republice. Může být řešením pro hlavní problémy dneška, ať už jde o klimatickou změnu nebo stále se prohlubující energetickou krizi. Jak přistoupit k budoucnosti byznysu představí přední čeští experti na energetiku, finance, ESG reporting a development v říjnu na konferenci Bold Future v pražské Spojce Karlín.

Odpovědi na to, jak nasměřovat Českou republiku k úspěšné budoucnosti v příštích dekádách nabídne více než třicet odborníků, ředitelů firem a představitelů samospráv, které uvedou řečníci, jako je eurokomisařka Věra Jourová nebo ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek.
,,Potkáme se v týdnu oslav výročí vzniku Československa. Debata o udržitelnosti a efektivitě byznysu je ve skutečnosti diskusí o budoucnosti naší země. Do dalších let musíme vykročit jako inovativní země s efektivním byznysem a řízením měst, které je odpovědné k obyvatelům a k životnímu prostředí. Pokud tímto směrem nevykročíme, stane se z Česka skanzen," říká Pavel Franc, CEO expertní skupiny Frank Bold, která konferenci pořádá.
Konference představí řešení zásadních témat vrcholovým manažerům, politikům, zástupcům obcí, finančních institucí i podnikatelům. ,,Pokud chce v České republice někdo podnikat, musí být optimista a vidět řešení i v krizích, které se nás už dnes v mnoha ohledech dotýkají. Důraz na udržitelnost podnikání je dnes jedním z nezbytných předpokladů úspěchu na trhu," uvádí viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Radek Špicar, který je jedním z řečníků konference.
Efektivitě podnikání má v příštích letech pomoci sledování klíčových dat a takzvaný ESG reporting, který povede firmy k odpovědnějšímu přístupu nejen k životnímu prostředí, ale také k zaměstnancům a místním komunitám nebo ke sledování rizik. ,,Agenda týkající se ESG, která do jisté míry určí, jakým směrem se udržitelný byznys v následujících letech vydá, je komplikovaná zejména proto, že se teprve usazuje a regulátoři, banky i investoři dosud hledají ideální modus operandi," vysvětluje CEO společnosti Eurowag Martin Vohánka, který na konferenci jako jeden z klíčových expertů představí efektivnější a férovější přístup ke kamionové dopravě.
Zásadní pro příští období bude hledání úspor v provozu budov a výrobních areálů, využívání obnovitelných zdrojů nebo kvalitní územní plánování. Důležitým aspektem pro zvládání současných výzev je spolupráce všech aktérů, ať už se jedná o stát, finanční instituce, soukromé investory nebo samosprávy. ,,V současné době čelí český byznys i samosprávy mnoha krizím. Na to reagují dotační možnosti, které investorům i zástupcům obcí umožňují realizovat udržitelná opatření nejen pro řešení provozních záležitostí, ale i jejich další rozvoj," říká další z řečníků konference, ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Valdman.
Konferenci Bold Future: Udržitelností k efektivnímu byznysu pořádá expertní skupina Frank Bold spolu s iniciativou Změna k lepšímu a Českou radou pro šetrné budovy. Akce se konápod záštitou Evropské komise, Velvyslanectví USA v České republice, Svazu průmyslu a dopravy ČR, Národní sítě Zdravých měst a Asociace společenské odpovědnosti. Více informací a vstupenky na www.boldfuture.cz.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů