Úterý, 19. března 2024

Pozvánka na Saint-Gobain Fórum online: Jaké jsou aktuální možnosti stavebních řešení pro úspory energií?

Pozvánka na Saint-Gobain Fórum online: Jaké jsou aktuální možnosti stavebních řešení pro úspory energií?

V současné době mají Češi třetí nejvyšší výdaje za energie v Evropské unii. I po zastropování cen zaplatíme průměrně za elektřinu minimálně dvojnásobek toho, co vloni. Totéž platí u plynu. S nadcházející zimou se navíc situace zhoršuje, protože největší položku v rozpočtu na energie představuje vytápění.

  • Jak ušetřit na energiích za pomoci stavebních úprav?
  • Jak může účty za energie ovlivnit každý z nás?
  • Jak se bude situace na trhu s energiemi dále vyvíjet?
Na tyto i další otázky odpoví v úterý 29. 11. hosté dalšího Saint-Gobain Fóra, tentokrát s podtitulem Rady - tipy - doporučení. Analýzu situace a výhled do budoucna poskytne hlavní ekonom společnosti Natland Petr Bartoň. Jak můžeme sami ovlivnit své účty za energie, poradí Roman Šubrt, předseda Asociace energetických specialistů a odborník na energetické audity budov. Konkrétní technická řešení pak vysvětlí Miloš Hutník ze společnosti Weber specializující se na zateplovací systémy, Michal Široký ze společnosti Saint-Gobain Glass zaměřené na výrobu zasklení, Jan Pešout ze společnosti V-systém elektro zaštiťující ekologické větrání a vytápění či Tomáš Pirkl ze společnosti ISOVER vyrábějící izolační materiály. Jak si pomoci při financování těchto opatření, na závěr osvětlí Jakub Hrbek ze Státního fondu životního prostředí.

Fórum bude moderovat Michala Hergetová. Sledovat jej můžete 29. 11. od 10 hodin zde: https://www.saint-gobain.cz/pro-odborniky/webinare-a-skoleni/pozvanky-na-webinare-skoleni/saint-gobain-forum-2022-jake-jsou-aktualni-moznosti-stavebnich-reseni-pro-uspory-energii Záznam bude možné zhlédnout i zpětně.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů