Úterý, 23. dubna 2024

Nový projekt Udržitelné firmy 2022 uvádí sérii desítek rozhovorů na téma ESG s profesionály ze světa byznysu i neziskových organizací

Nový projekt Udržitelné firmy 2022 uvádí sérii desítek rozhovorů na téma ESG s profesionály ze světa byznysu i neziskových organizací

Přes 20 moderovaných rozhovorů a diskuzí s více než 60 osobnostmi. To přináší nový projekt Udržitelné firmy 2022 na platformě online TV kanálu Tvize, jehož cílem je vytvořit dlouhodobou diskuzní platformu pro sdílení poznatků a zkušeností z oblastí udržitelného rozvoje, cirkulární ekonomiky a šetrného přístupu k životnímu prostředí.

,,Dáváme prostor pro potřebnou diskuzi mezi odborníky z firem, neziskových organizací, akademického světa a státní správy, kteří mají možnost se setkat a diskutovat o současném a budoucím přístupu firem k celospolečenským problémům jak v oblastech environmentální problematiky, tak i v otázkách společenské odpovědnosti firem," přibližuje projekt jeho zakladatel a ředitel Bonafide Group René Hradecký.
Udržitelné podnikání je cesta budoucnosti
Problematika ESG, tedy Environmental, Social and Corporate Governance, se v posledních letech dostává do popředí v řadě firem po celém světě. Podnikatelé si uvědomují dopad svého byznysu na životní prostředí a snaží se jej uzpůsobit tak, aby byl vliv na planetu i okolní společnost co nejpříznivější. O svých zkušenostech, poznatcích i náhledech na tuto problematiku spolu v rámci projektu Udržitelné firmy 2022 hovoří významné osobnosti komerčního, státního i neziskového sektoru v diskuzích na platformě Tvize.
,,Jsme rádi, že se do prvního ročníku zapojily firmy, které ESG vnímají jako součást své strategie dlouhodobě. Vyšlapávají tak cestu všem, kterých se bude týkat taxonomie EU a mají potřebu se o své zkušenosti s ostatními podělit," dodává René Hradecký.
Všechny epizody je možné zdarma zhlédnout na webu Tvize, stejně tak jako na platformě Youtube, Vimeo, Stream nebo v audio podcastových aplikacích. Diváci si mohou vybrat ze široké škály oblastí, mezi něž patří například energetika, stavebnictví a development, potravinářství, cirkulární ekonomika nebo digitalizace a informační technologie. Ke každému z nich pak moderátorka Michala Hergetová zpovídá významné osobnosti, mezi nimiž nechybí třeba majitel firmy Mattoni Alessandro Pasquale, zakladatel projektu Fakta o klimatu Ondráš Přibyla, ředitelka společnosti Unilever Michaela Franeková, ředitelka pro Skupiny ČEZ Kateřina Bohuslavová, ředitelka hnutí Duha Anna Kárníková, a další.

Hlavním partnerem projektu Udržitelné firmy 2022 je Skupina ČEZ, dalšími partnery jsou Henkel,
Crestyl, Mattoni, Wero Holding, MFS DX, Progresus a EFG.
EnviWeb.cz je mediálním partnerem projektu.
Tvize
Online platforma Tvize (www.tvize.cz) vznikla v roce 2020 jako náhrada za zrušené konference, které společnost Bonafide organizovala od roku 2008. Kromě rozhovorů vznikly v rámci platformy rovněž tři dokumentární filmy, z nichž poslední ,,Něco je ve vzduchu" se zabývá kvalitou ovzduší. V současnosti platforma funguje především pro produkci moderovaných diskuzí a rozhovorů pokrývajících témata ve všech důležitých oblastech obchodu a podnikání.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů