Pátek, 19. dubna 2024

Konference Proměny noci

Konference Proměny noci

Česká astronomická společnost ve spolupráci s CHKO Beskydy zve k účasti na mezioborové konferenci věnované nočnímu životnímu prostředí a jeho proměnám. Konference s názvem Proměny noci se koná za laskavého hostitelství Planetária Ostrava v sobotu 4.3.2023 od 9 hodin.

V rámci konference zazní široké spektrum příspěvků od biologických, enviromentálních, astronomických až po filozofické, vždy s jednotícím tématem - noc, tma, světlo v noci, noční příroda, světelné znečištění?

Aktuální program konference najdete na stránkách svetelneznecisteni.cz v sekci ,,vzdělávání". Přihlašování příspěvků je možné ještě během měsíce ledna.

Aktuálně přihlášení přednášející a obory

  • Michal Bareš - astronomie
  • Pavel Suchan, Jan Kondziolka - astronomie
  • Václav Tomášek - zoologie, ornitologie
  • Petr Wolf - chiropterologie
  • Petr Pyszko - entomologie
  • Petra Macounová - epidemiologie
  • Lenka Naldoniova, Vladimír Šiler - filozofie
  • Roman Maňák - mykologie

Návratka
Účast není podmíněna odesláním návratky, je možné dorazit i ,,neohlášeně". Konference však bude nejen o přednáškách, ale zejména o možnosti diskuze s odborníky, proto budeme rádi vědět předpokládaný počet návštěvníků k zajištění dostatku pohoštění v kuloárních diskuzích:-) Prosíme o zaslání informace o počtu přihlašovaných účastníků na email kondziolkajan@seznam.cz a sdělení, zda se zúčastníte oběda a večeře.

Účastnický poplatek, strava
Účastnický poplatek je stanoven v dobrovolné výši, stejně tak poplatek za stravné (ten bude uveden jako doporučený). Občerstvení je zajištěno v prostorách planetária. Případné požadavky na dietní stravu prosím uveďte emailem.

Ubytování, doprava
Organizátoři mají omezenou možnost ubytování, případně odvozu z nádraží. V případě potřeby prosím připojte požadavek do návratky. Nejbližší zastávkou MHD je autobus Krásnopolská, cca 5 min chůze.

https://svetelneznecisteni.cz/vzdelavani/konference-promeny-noci/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů