Sobota, 27. dubna 2024

Hydrologická ročenka České republiky 2021

Hydrologická ročenka České republiky 2021

Úsek hydrologie Českého hydrometeorologického ústavu zveřejňuje elektronickou publikaci ,,Hydrologická ročenka České republiky 2021".

Hydrologická ročenka České republiky 2021 je již třicátou publikací vydanou Českým hydrometeorologickým ústavem v nepřerušené řadě počínaje rokem 1992, kdy bylo obnoveno vydávání hydrologických ročenek po jeho přerušení v druhé polovině minulého století.
Ročenka přináší hodnocení hydrologických poměrů na území České republiky v roce 2021, které přímo vychází z výsledků monitoringu množství a jakosti povrchových a podzemních vod.
Pro všechna hodnocení již bylo použito nové referenční období 1991-2020. Vyhodnocení je prezentováno jednak zhodnocením hydrologického vývoje během roku v jednotlivých aspektech, které tento vývoj ovlivňují, a dále pak výsledky zpracované hydrologické bilance.

Čtěte více (dokument pdf).

Ke stažení (dokument docx).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů