Čtvrtek, 18. dubna 2024

Zpracovatel kovového odpadu TSR kupuje firmu Barko, která kovy vykupuje

Zpracovatel kovového odpadu TSR kupuje firmu Barko, která kovy vykupuje

Společnost TSR, která uvádí, že je největším zpracovatelem kovového odpadu v Česku, kupuje firmu Barko ze Zastávky na Brněnsku. Ta se věnuje výkupu kovů. Jejich spojení posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých internetových stránkách.

"K navrhovanému spojení soutěžitelů má dojít zejména v oblastech nakládání s odpady, zejména výkupu, nákupu, zpracování a prodeje železného a neželezného odpadu," uvedl úřad.

Společnost TSR na svých internetových stránkách uvádí, že je největším zpracovatelem kovového odpadu v České republice. Kromě toho se zabývá i výkupem kovového odpadu a také papíru, plastů a skla. Zajišťuje také zpětný odběr baterií akumulátorů a elektrozařízení. Na trhu v České republice působí od roku 1991, má 30 poboček v Česku a ročně zpracuje 813.000 tun a zaměstnává přes 370 lidí.

TSR je členem skupiny Remondis, jejímž majitelem je německá společnost RETHMANN SE & Co. Podle výroční zprávy z roku 2021 zveřejněné ve Sbírce listin vykázala TSR v roce 2021 čistý obrat 13 miliard korun a zisk po zdanění 326 milionů korun.

Společnost Barko byla založena v roce 1997 a první provozovnu otevřela v Syrovicích na Brněnsku o rok později. V současné době má pět poboček, kromě Syrovic ještě v Krumvíři, Zastávce u Brna, Lomnici u Tišnova a Brně-Líšni. Kromě kovošrotu v těchto pěti pobočkách vykupuje i drahé kovy v Rosicích u Brna a autovraky v Olešné na Moravě.

Jediným majitelem společnosti je Pavel Ambrož. Podle výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin vykázala firma Barko v roce 2021 čistý obrat 526 milionů korun a zisk po zdanění 72 milionů korun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů