Úterý, 16. dubna 2024

OZO Ostrava hledá desítky zaměstnanců pro novou třídicí linku

OZO Ostrava hledá desítky zaměstnanců pro novou třídicí linku

Odpadová společnost OZO Ostrava buduje novou třídicí linku na směsný komunální odpad za zhruba 280 milionů korun. Pro obsluhu linky bude firma potřebovat 28 pracovníků. Se spuštěním linky počítá přibližně v polovině letošního roku. Společnost nyní začala s náborem pracovníků, řekla ČTK mluvčí firmy Vladimíra Karasová.

Moravskoslezský kraj je po Ústeckém kraji regionem s druhou nejvyšší nezaměstnaností. Loni v prosinci v regionu vzrostla o 0,2 procentního bodu na 5,1 procenta. Práci nemělo 41.902 lidí v evidenci úřadu práce. Přímo v okrese Ostrava-město byla nezaměstnanost 5,3 procenta a nezaměstnaných bylo 11.909. OZO bude pro novou linku potřebovat například elektrikáře, strojníky, obsluhu lisu či drtiče, řidiče vysokozdvižného vozíku nebo manipulační dělníky.

"Moderní automatizovaná linka, kterou právě stavíme, bude primárně sloužit k vytřídění využitelných složek ze směsného komunálního odpadu, který se až doposud bez využití ukládal na skládku," uvedl technický náměstek firmy Petr Bielan. "Je ale uzpůsobena i k dotřiďování separovaného odpadu, který lidé vyhazují do žlutých kontejnerů, tedy plastů, nápojových kartonů a kovových obalů. Díky nové lince se nám už s předstihem podaří odklonit odpady ze skládky a zvýšit míru jejich využití, což je jeden z hlavních cílů zákona o odpadech," doplnil.

Hlavní náplní práce nových zaměstnanců bude třídění a dotřiďování odpadů, zejména v klimatizovaných kabinách. "Rád bych zdůraznil, že se jedná o stabilní, dlouhodobou a perspektivní práci v renomované odpadové firmě. Hledáme lidi, kteří chtějí nejen 'chodit do práce', ale kterým záleží i na tom, že svou prací pomáhají zlepšovat životní prostředí pro další generace," doplnil Bielan.

Více informací o obsazovaných pracovních pozicích najdou zájemci na webových stránkách OZO Ostrava. Noví zaměstnanci by do pracovního poměru měli nastoupit pravděpodobně od dubna.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů