Pátek, 26. dubna 2024

Ecobat postaví v Arizoně nový závod na recyklaci baterií

Ecobat postaví v Arizoně nový závod na recyklaci baterií

Ecobat postaví v Arizoně nový závod na recyklaci lithium-iontových baterií

Společnost tak rozšíří své evropské kapacity v oblasti recyklace baterií pro elektromobily a využije svůj globální potenciál, infrastrukturu a desítky let zkušeností s výrobou a recyklací olověných akumulátorů k recyklaci baterií pro elektromobily v USA.

Společnost Ecobat, světový lídr v oblasti recyklace baterií, staví svůj třetí závod na recyklaci lithium-iontových baterií, který je zároveň prvním v Severní Americe. Nový závod v arizonském Casa Grande bude zpočátku produkovat odhadem 10.000 tun recyklovaného materiálu ročně. Pro uspokojení rostoucí potřeby recyklace lithium-iontových baterií má být kapacita časem rozšířena.

"Rozšíření naší celosvětové působnosti v oblasti recyklace lithium-iontových baterií o nový závod v Casa Grande v Arizoně nás nesmírně těší," řekl generální ředitel společnosti Ecobat Marcus Randolph. "Tento závod, stejně jako naše závody na recyklaci lithium-iontových baterií v Německu a ve Velké Británii, představuje významný milník ve strategii společnosti Ecobat, jejímž cílem je rozvinout naši činnost na poli recyklace lithium-iontových baterií do podobného rozsahu, v jakém probíhá naše celosvětově uznávaná činnost v oblasti recyklace olověných baterií."

Zařízení Ecobat Casa Grande bude znovu zhodnocovat lithium-iontové baterie po skončení životnosti prostřednictvím diagnostiky, třídění, drcení a separace materiálu, čímž vznikne koncentrovaná černá hmota obsahující cenné suroviny z lithium-iontových baterií. Bude se nacházet přibližně jeden kilometr od stávajícího závodu společnosti Ecobat Resources Arizona, který již 15 let využívá nejmodernější technologie a vysoce kvalifikovanou pracovní sílu k výrobě anod. Zahájení provozu se očekává ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

"S příchodem dalšího světového inovátora v oblasti baterií se Arizona stala ústředním centrem technologií pro skladování energie a recyklaci," uvedla Sandra Watsonová, prezidentka a generální ředitelka obchodní organizace Arizona Commerce Authority. "Nejmodernější zařízení Ecobat Casa Grande posílí zastoupení Arizony v udržitelném hospodářství a zároveň rozšíří náš bateriový průmysl a vytvoří kvalifikovaná pracovní místa."

Společnost Ecobat je držitelem významných certifikátů Mezinárodní organizace pro normalizaci (ISO) v oblasti životního prostředí, bezpečnosti a ochrany zdraví, kvality a systémů hospodaření s energií. Expanze společnosti na severoamerický trh je důkazem jejího závazku poskytovat udržitelná řešení pro recyklaci moderních akumulátorových technologií po skončení jejich životnosti.

"Gratulujeme společnosti Ecobat a děkujeme za obohacení naší komunity o její zařízení a nová pracovní místa," řekl starosta města Casa Grande Craig McFarland. "Často dostávám otázku, co budeme dělat, až zcela přejdeme na elektromobily a budeme se muset vypořádat se starými bateriemi. Tento nový závod na recyklaci lithium-iontových baterií je skvělým příkladem přesně toho, co potřebujeme: úspěšnou společnost, která v naší komunitě rozvíjí udržitelné podnikání. Vítáme druhou složku jejich provozu ve městě Casa Grande a chválíme jejich snahu využívat ve svém odvětví udržitelné postupy a zároveň nabídnout pracovní místa obyvatelům, kteří hledají možnosti práce blíže k domovu."

Více informací o tom, jak společnost Ecobat mění obor skladování energie po celém světě, najdete na stránkách Ecobat.com.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů