Středa, 8. května 2024

27. února - Světový den nevládních organizací

Ve světě plném problémů přinášejí nevládní organizace naději. Potýkají se se vším, od chudoby po ekologické katastrofy, jsou tak skutečnými superhrdiny naší společnosti a zaslouží si svůj svátek.

27. února - Světový den nevládních organizací

Světový den nevládních organizací je mezinárodním kalendářním dnem, který se každoročně připomíná 27. února a klade si za cíl inspirovat lidi k aktivnějšímu zapojení do nevládních organizací - charitativních organizací, neziskových organizací, organizací občanské společnosti - a podpořit větší symbiózu mezi nevládními organizacemi a veřejným i soukromým sektorem. Univerzální koncept Světového dne nevládních organizací je oslavovat a připomínat různé nevládní organizace po celém světě a lidi, kteří za nimi stojí.

Světový den nevládních organizací je také dnem, kdy si nevládní organizace po celém světě vzájemně vyměňují znalosti a zkušenosti. Jeho cílem je dále vzdělávat jednotlivce po celém světě o nevládních organizacích a jejich vlivu. Poskytuje příležitost uctít a připomenout zakladatele, zaměstnance, dobrovolníky, členy a příznivce nevládních organizací.

Jak oslavit Den nevládních organizací
TIPY, JAK OSLAVIT SVĚTOVÝ DEN NGO
  • #WorldNGODay - Šiřte povědomí.
  • Spolupráce s místními školami/univerzitami na pořádání akcí Světového dne nevládních organizací pro studenty a žáky, aby se dozvěděli o problémech v nevládních organizacích nebo příležitostech, od místních charitativních organizací po mezinárodní hnutí.
  • Organizování aktivit ke zvýšení povědomí, jako je sdílení zpráv s komunitou prostřednictvím internetu, televize, rádia, zpravodajů nebo místních novin.
  • Pořádání slavnostních akcí ke zvýšení povědomí a získání finančních prostředků.
  • Organizování akcí typu ,,Výměna" nevládních organizací za účelem výměny zkušeností a nápadů s ostatními. Prezentace úspěchů nevládních organizací prostřednictvím akcí nebo ocenění.
  • Příležitost inspirovat lidi k úvahám o kariéře ve třetím sektoru.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů