Sobota, 27. dubna 2024

Seznam.cz spouští třetí kolo programu Seznam Grant a poskytuje reklamní prostor dalším dvaceti neziskovkám

Seznam.cz spouští třetí kolo programu Seznam Grant a poskytuje reklamní prostor dalším dvaceti neziskovkám

V rámci programu Seznam Grant, který je určený výhradně pro zástupce neziskového sektoru, už darovala společnost Seznam.cz online reklamní prostor v celkové hodnotě 3 600 000 Kč. Nyní od ledna podpoří dalších 20 neziskových organizací.

První výzva k zapojení se do programu Seznam Grant byla spuštěna v lednu 2023. Seznam.cz v tuto dobu nabídl 20 organizacím z neziskového sektoru reklamní prostor v hodnotě 120 000 Kč ročně. Protože byl ze strany neziskových organizací o program velký zájem, otevřel Seznam.cz další kolo pomoci ještě loni v červenci. ,,V loňském roce jsme tak pomohli celkem 40 neziskovkám, oproti plánované dvacítce organizací. Jsme si vědomi faktu, že je pro ně důležité, aby o svých aktivitách dávaly pravidelně vědět, a přilákaly tak nové dárce nebo dobrovolníky. Bohužel jim v rozpočtech právě na online reklamu často moc finančních prostředků nezbývá," přibližuje cíl programu Radana Urbanová, CSR specialistka ze Seznam.cz.

Radana Urbanová

Pomoc v rámci programu Seznam Grant je rozdělena mezi neziskovky z pěti kategorií: lidé, ekologie, zdraví, zvířata a občanská společnost. Odborná porota vybírala na konci roku z více jak 80 přihlášených projektů a od ledna 2024 podpoří následující organizace: Komunitní centrum Petrklíč, z.s., Dejme dětem šanci o.p.s., Splněné dětské přání, o.s., Asociace farmářských tržišť České republiky, Lékaři bez hranic - Médecins Sans Fronti?res in Czech Republic, o. p. s., Ukliďme Česko z.s., FOR4EST z.s., Moment o.p.s., Ministr zdraví, Dům pro Julii, z.ú., Nadační fond pomoci, Suchej únor, Nadační fond Muži proti rakovině, Centrum paliativní péče, z.ú., Anidef, z.s., Institut pro památky a kulturu, o.p.s., Open House Praha, Spoluškola, z. s., EDUin, o. p. s., Sdružení VIA/TechSoup Česká republika.

Neziskové organizace mohou využít pomoc se správou kampaní

Pro organizace, které s reklamním systémem Sklik nemají žádné zkušenosti, připravili konzultanti krátké školení, kde je naučili orientovat se v administrativním rozhraní a nastavit si jednoduchou kampaň. Navíc mohou neziskovky využít zdarma pomoc také od digitálních agentur. ,,Uvědomujeme si, že některé z neziskovek s naším Sklikem do styku nikdy nepřišly a plánovat online kampaně by je stálo značné úsilí. Oslovili jsme proto spolupracující digitální agentury s prosbou, zda by se správou kampaní bezplatně pomohly," říká Radana Urbanová. ,,Pro letošní rok se nám podařilo sehnat pomoc od agentur Optimia, iProspect, Plugo, Performio, BrightBox, Abuco ICT a Advisio,z čehož máme obrovskou radost. Ceníme si, že věnují čas, aby se správou kampaní pomohly, a z reklamního prostoru tak pro neziskovky vytěžily maximum," dodává.

Seznam Grant pomůže neziskovým organizacím s vlastní vizibilitou

Pomocí online kampaní v Skliku mohou být vybrané organizace vidět například ve vyhledávání Seznam.cz, v obsahové síti a na dalších nejnavštěvovanějších webech českého internetu. ,,Jedním z cílů Dejme dětem šanci je medializace problematiky ohrožených dětí vyrůstajících mimo svoji biologickou rodinu. Informací o dětských domovech a dětech v nich se na veřejnost dostává málo a většinou velmi zkreslených. Chceme proto lidem dát informace, které odpovídají realitě, aby ubývalo předsudků o těchto dětech a mladých lidech. Doufáme, že to se nám díky Seznam Grantu alespoň částečně podaří. Zároveň doufáme také v to, že díky mediální kampani najdeme pro ,,naše děti" nové podporovatele," říká Kateřina Hrubá z Dejme dětem šanci, o. p. s.

,,Misí Ministra zdraví je prodloužení délky života ve zdraví v Česku o pět let. Z našich dat víme, že více než polovinu faktorů ovlivňující zdraví máme ve svých rukou - jde o naše návyky i zlozvyky. I přes to, že se to může zdát jako klišé, faktem je, že právě své zdraví nejčastěji odkládáme ,,na potom". Seznam Grant je pro nás jednou z cest, pomocí které chceme tento stav změnit," říká Kateřina Hellebrandová, ředitelka think-tanku Ministr zdraví.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů