Sobota, 27. dubna 2024

Po hřebeni Jeseníků se proháněli motorkáři, CHKO požádala o pomoc svědky

Po hřebeni Jeseníků se proháněli motorkáři, CHKO požádala o pomoc svědky

Po zasněženém hřebeni Jeseníků se v sobotu proháněli tři jezdci na upravených motocyklech, projeli i územím, které spadá do kategorie přírodní rezervace. Podle Správy Chráněné krajinné oblasti Jeseníky trojice motorkářů porušila několik zákonů, za což jim hrozí pokuta až několik desítek tisíc korun. Policisté po jezdcích v sobotu pátrali, avšak nepřistihli je. Správa CHKO Jeseníky proto na sociálních sítích vyzvala případné svědky z řad turistů, aby jí poskytli informace či fotografie motorkářů.

"Tři krosové motocykly upravené na sníh se v sobotu nedovoleně pohybovaly po hřebeni a v lesních porostech, až doslova větve lítaly. Startovaly před polednem někde v Malé Morávce, odkud postupně projely celý hřeben od Vysoké hole, přes Petrovy kameny, Tabulové skály, Vřesovou studánku, Vozku a dál přinejmenším po Šerák," uvedla Správa CHKO Jeseník.

Policie v sobotu hned po nahlášení incidentu vyslala do hor několik hlídek. "Žádná z nich však bohužel trojici v terénu či u silnic nezastihla. Uvítáme nové informace týkající se zejména místa vykládky a nakládky jejich strojů," napsala Správa CHKO Jeseníky. Při pátrání by mohly pomoci fotografie či videa motorkářů.

"Nad čím zůstává rozum stát, je jejich bezohlednost vůči přírodě a všem návštěvníkům hor toho dne. Všem, kteří si potřebují za každou cenu užít zábavy na úkor ostatních, připomínáme obdobný případ z Krkonošského národního parku, kde podobný incident se skútry skončil pokutou 100.000 korun pro každého zúčastněného," dodala Správa CHKO Jeseníky.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů