Sobota, 27. dubna 2024

Digitalizací služeb k nižší produkci odpadu

Digitalizací služeb k nižší produkci odpadu

Nejdřív byly papírové, pak plastové, a nakonec budou digitální. Řeč je o stravenkách, které se postupně přesouvají do ryze digitální podoby. A nejde jen o stravenky, také řada obchodů či bank přistupuje k nahrazení plastových zákaznických či platebních karet za jejich virtuální verzi.

Byť se může zdát, že kousek plastové karty je jen kapka v moři, vezmeme-li v úvahu celkový počet různých karet mezi spotřebiteli, jedná se o obrovské množství. Snižování jejich počtu je proto důležitým přispěním pro ochranu životního prostředí a udržitelnost.

Rovněž kolektivní systém EKOLAMP jde cestou snižování produkce zbytečného odpadu formou digitalizace služeb. Zefektivnili jsme elektronické komunikační kanály a maximálně se zaměřili na digitalizaci potřebných informačních materiálů. Principy ESG postupně zahrnujeme do všech oblastí fungování systému a tak si naši členové mohou být jisti, že využívají ekologicky šetrné a udržitelné služby.

MYSLÍME EKOLOGICKY. NA BUDOUCNOST

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů