Čtvrtek, 16. května 2024

Davines uvádí - GROW BEAUTIFUL

 Třetí ročník celosvětové sociálně-environmentální kampaně na podporu regenerativního zemědělství.

Davines uvádí - GROW BEAUTIFUL

Uvedení Grow Beautiful, který byl spuštěn v roce 2022, slaví Měsíc Země a zve nás, abychom vyvážili dopad na životní prostředí a pomohli regenerovat Zemi našimi rozhodnutími, díky kterým budeme na oplátku vzkvétat. Pro letošní ročník, Davines navrhl limitovanou edici tuhého šamponu na vlasy a tělo obsahující aktivistickou složku, 99,7 % biologicky rozložitelné složení, které je baleno do 100% recyklovatelného papíru.

Davines, italská profesionální značka udržitelné péče o vlasy, spouští v dubnu již třetí rok po sobě svou globální sociálně-environmentální kampaň Grow Beautiful, která oslavuje měsíc Země jako platformu pro zvýšení povědomí o zdraví půdy. Komunikaují se také klimatické změny podporou regenerativního organického zemědělství (ROA).

Manifest této kampaně je tuhý šampon na vlasy a tělo WE STAND/For Regeneration Hair&Body Wash: dárkový produktový manifest, jehož cílem je přispět k boji proti klimatu. Tato limitovaná edice tuhého šamponu na vlasy a tělo jemně čistí vlasy a pokožku pomocí 99,7% biologicky odbouratelného složení, které je baleno ve 100% recyklovatelném papíru. Extrakt z řebříčku bílého, což je aktiviská složka?, je aktivní složkou, jež se vůbec poprvé pěstuje a sklízí na 17hektarovém poli Evropského regenerativního organického centra (EROC) v italské Parmě. EROC se nachází hned vedle Davines Village. Jde o symbol Davines závazku a aktivismu v regeneraci půdy.

GROW BEAUTIFUL

"Grow Beautiful" je víc než jen kampaň. Je to pozvání, abychom vyvážili regeneraci životního prostředí s naším vlastním osobním růstem, abychom pomohli regenerovat Zemi našimi rozhodnutími. Konvenční intenzivní zemědělství v minulém století popohnalo lidstvo k zoufalému vyvrcholení ztráty biologické rozmanitosti, eroze půdy a následné změny klimatu. Změna paradigmatu je však na dosah - půda, pokud je spravována eticky prostřednictvím směsi etické vědy a moderního pojetí tradičních zemědělských postupů (regenerativní metody organického zemědělství) má sílu absorbovat více emisí CO2, udržovat biologickou rozmanitost a vytvářet zdravější jídlo pro následně zdravější komunitu. V rámci měsíce Země naše černobílá kampaň osvětluje tváře farmářů a našeho oddaného týmu vědců pracujících a zkoumajících regenerativní zemědělství na našem poli EROC.

EROC: NOVÝ MILNÍK NA CESTĚ K REGENERACI

Grow Beautiful je ztělesněním snah o zachování biodiverzity od základů a vede k posunu směrem k regenerativnímu organickému zemědělství. Ve skutečnosti skupina Davines zahájila svou cestu k regeneraci v roce 2021, když oznámila své partnerství s Rodale Institute, neziskovou organizací se sídlem v Pensylvánii, která se věnuje výzkumu a vzdělávání v oblasti regenerativního organického zemědělství. Prostřednictvím spolupráce skupina Davines proměnila 17 hektarů svého sídla

v italské Parmě na Evropské regenerativní centrum (EROC), první výzkumné a vzdělávací centrum v Evropě se zaměřením na regenerativní zemědělství s cílem hodnotit a zlepšovat kvalitu půdy. Zdravá půda je výchozím bodem pro řadu ekosystémových služeb, od sekvestrace uhlíku až po produkci potravin. V centru se shromažďuje tým odborníků na agronomický výzkum vzorků, měří hustotu živin u několika odrůd rostlin pěstovaných na mnoha experimentálních pozemcích a sdílí naše metody prostřednictvím školicích a informačních programů.

V roce 2023 se Davines spojil s největším světovým výrobcem těstovin ,,Barilla" v rámci tříleté mise s cílem vyvinout zemědělské systémy, které podporují regeneraci půdy. V tomto roce skupina Davines také podnikla kroky k výrobě 100 % vlastní energie na místě prostřednictvím agrovoltaiky. Cílem je vytvořit unikátní platformu, která spojuje produkci aktivních organických látek podle principů regenerativního ekologického zemědělství a výroby elektřiny prostřednictvím fotovoltaiky na stejném zemědělském povrchu; to společnosti umožní dosáhnout vlastní energie pro ústředí Davines Village a rostlinnou výrobu.

Od svého prvního vydání přispívá Davines dar ve výši 50 000 euro Rodale Institute prostřednictvím kampaně na podporu průkopnického výzkumu regenerativního organického zemědělství, který začal v roce 1947.

Chcete-li se o kampani dozvědět více, navštivte: www.davines.cz
#GrowBeautiful #RegenerativniOrganickeZemedelstvi
Dostupnost: ve vybraných Davines salonech od 1. dubna 2024 a na www.mameradivlasy.cz od 1. května 2024.
Zapojené salony objevíte na www.objevtedavines.cz/grow-beautiful-salony

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů