Pondělí, 17. června 2024

Jak udržitelně restartovat Česko? Druhý ročník konference Bold Future ukáže nezbytné kroky

Jak udržitelně restartovat Česko? Druhý ročník konference Bold Future ukáže nezbytné kroky

Česko se nachází uprostřed klimatické i energetické krize za zády s válečným konfliktem na Ukrajině, který přímo ovlivňuje tuzemskou ekonomiku. Její transformace na udržitelnou nejen po environmentální, ale také po ekonomické a bezpečnostní stránce se stává nezbytnou. Cesty, jak toho docílit, budou hledat přední čeští experti, zástupci byznysu i veřejné správy na druhém ročníku největší podzimní konference o udržitelnosti Bold Future 2024, kterou pořádá expertní skupina Frank Bold už 12. listopadu 2024 v Kongresovém centru v Praze.

,,Na prvním ročníku Bold Future jsme se ptali, jak může být udržitelnost cestou pro efektivnější správu a byznys. Teď je na čase zjistit, jaké kroky podniknout, abychom restartovali Česko udržitelně, inspirovali se celosvětovými trendy a dokázali odvrátit hrozby a využít největší příležitosti pro Česko a Evropu," přibližuje Pavel Franc, CEO expertní skupiny Frank Bold.
Hlavní část konference letos nabídne více než čtyřem stovkám účastníků inspirativní prezentace a panelové diskuze nejméně dvaceti osobností z klíčových firem, organizací i veřejné správy. Mezi řečníky budou vrcholní političtí představitelé jako ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, náměstek pro územní rozvoj hlavního města Prahy Petr Hlaváček nebo předseda stínové vlády hnutí ANO Karel Havlíček. Stejně tak se zúčastní inspirativní zástupci byznysu od investorky Silke Horákové z nakladatelství Albatros a Tillia Ventures, přes ředitele Solární asociace Jana Krčmáře až po Michala Kaderu, ředitele pro vnější vztahy ve Škoda ČR.
Na hlavní program navážou tři paralelní expertní bloky hlouběji zaměřené na konkrétní témata z vybraných oblastí. První z nich je ESG reporting, povinné vykazování udržitelnosti firem a sledování dodavatelských řetězců, které bude mít zásadní dopady na financování firem i efektivitu jejich podnikání. Další oblastí je obnovitelná energetika spojená s příležitostmi nové legislativy a zásadními výzvami v bezpečnosti celé Evropy. Třetí sekcí je real estate a podpora udržitelného rozvoje měst a obcí ve spolupráci s developery. Na specializovaných workshopech a mastermind setkáních budou odborníci i zástupci firem a samospráv přímo z praxe sdílet aktuální know-how, které je klíčové pro budoucnost Česka.
Kompletní program a bližší informace najdete na www.boldfuture.cz. Prodej early bird vstupenek odstartoval 22. 5. 2024 a potrvá do začátku září nebo do vyprodání limitovaného počtu zvýhodněných lístků.
Druhý ročník konference Bold Future 2024 o udržitelné budoucnosti Česka pořádá expertní skupina Frank Bold. Mezi spolupracujícími organizacemi jsou Velvyslanectví USA v Praze, Evropská komise, Národní síť Zdravých měst, Unie komunitní energetiky, organizace Změna k lepšímu, státní agentura Czechinvest, regionální rozvojová agentura MSID, Ministerstvo pro místní rozvoj či Ministerstvo životního prostředí. Akci podporují společnosti Škoda Auto, Tilia Impact Ventures, tiskárny Severotisk a Svoboda Press, které jsou součástí koncernu EDS group, a další.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů