Pátek, 19. dubna 2024

Kaňk chtějí jen zrekultivovaný

Kaňk chtějí jen zrekultivovaný
Kutná Hora - Záměr privatizovat areál bývalých Rudných dolů na Kaňku byl zrušen. Ministr průmyslu a obchodu Milan Urban chce komplex v budoucnu převést na město.

\"Obdrželi jsme od ministra Urbana dopis, že vláda svým nařízením privatizaci areálu na Kaňku zrušila,\" potvrdil místostarosta Kutné Hory Václav Vančura. Území bude podle něj ještě do roku 2006 sloužit státnímu podniku Diamo, který na něm provozuje dočasnou čistírnu důlních vod. Po vystavění nové čistírny v Malíně však Diamo už pozemky potřebovat nebude.

\"Diamo by mělo celý areál rekultivovat, sanovat a předat ho bezúplatně městu. Taková je poslední verze,\" zmínil Vančura. Ten tvrdí, že radnice areál uvítá. Ovšem pouze v případě, že bude opravdu zrekultivovaný.

\"Mohlo by se totiž stát, že ho město převezme, a pak přijde ministerstvo životního prostředí a řekne: Teď ho za padesát milionů zrekultivujte. Na to město nemá,\" dodal místostarosta.
Zdroj:Kutnohorský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů