Pátek, 19. dubna 2024

Ministerstvo svolává kulatý stůl k Šumavě

Ministerstvo svolává kulatý stůl k Šumavě

Ministerstvo životního prostředí připravuje na Šumavě v nejbližší době jednání u kulatého stolu, které by mělo navrhnout racionální řešení sporných témat týkajících se Národního parku Šumava. Zváni jsou zástupci krajů, starostové šumavských obcí, zástupci podnikatelů, turistických svazů a odborníci na ochranu přírody. Cílem je najít všestranně prospěšné řešení rozvoje Šumavy, které současně zahrnuje ochranu přírody i ekonomický rozvoj oblasti.

"Poté, co se nám podařilo úspěšně nastartovat práce pro zlepšování ovzduší v Moravskoslezském kraji, se teď chci naplno zaměřit na systémové řešení situace na Šumavě. Již jsem se setkala s ředitelem národního parku Františkem Krejčím. Nyní se chci seznámit s postoji všech zástupců šumavské oblasti," říká ministryně Rut Bízková.

Ministryně předpokládá, že zúčastnění vytvoří několik odborných skupin pro řešení jednotlivých témat, jako je např. ochrana přírody, ekonomický rozvoj regionu a podnikatelské aktivity, turistický ruch.

"Jednání u kulatého stolu se nám již velice osvědčilo při přípravě novely zákona o odpadech, proto bychom podobný postup spolupráce rádi využili i pro řešení situace na Šumavě," konstatuje ministryně Rut Bízková.

Jarmila Krebsová
tiskové odd. MŽP - odbor vnějších vztahů

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů