Pátek, 29. března 2024

Společnost GE vyhlašuje soutěž v inovaci o 160 milionů euro

Společnost GE vyhlašuje soutěž v inovaci o 160 milionů euro

Společnost General Electric (GE) vyzvala evropské výzkumné pracovníky, aby své technologické vynálezy přihlásili do soutěže inovací, která je podpořena částkou 160 mil. euro. Soutěž byla 15. července představena ve výzkumném středisku GE v Mnichově, kde prezident a generální ředitel GE International Nani Beccalli zdůraznil závazek společnosti podporovat vývoj nových technologií prostřednictvím otevřené spolupráce a PPP projektů.

Cílem soutěž nazvané "GE ecomagination Challenge: Powering the Grid" je najít nejlepší způsoby výroby, propojení a využití energie a také nejlepší nápady, které umožní dospět k inteligentnější, čistší a efektivnější elektrické rozvodné síti a které přispějí k rychlejšímu přijímání technologií inteligentní sítě. V rámci celosvětové soutěže jsou výzkumní pracovníci, podnikatelé i začínající firmy či jednotlivci vyzýváni, aby se podělili o své nápady a začali spolupracovat na tom, aby elektrické rozvodné sítě byly inteligentnější a dokázaly reagovat na potřeby společnosti i na energetické výzvy současnosti. Akce vyhlášená v rámci projektu ecomagination se závazkem GE investovat 160 milionů euro do rozvoje technologií inteligentní sítě, je největší soutěží svého druhu, jaká kdy byla vyhlášená. Účastníci se mohou hlásit na adrese www.ecomagination.com

"Úkolem soutěže GE ecomagination Challenge je fungovat jako určitý katalyzátor a umožnit nástup nových technologií, které podpoří rozvoj čistší, inteligentnější a efektivnější ekonomiky. Spuštěním této iniciativy si společnost GE uvědomuje potřebu využít stávajícího potenciálu, a to jak formou finanční podpory inovace a podnikatelů působících v oblasti inteligentních sítí, tak poskytnutím komerčních zkušeností a znalostí, které umožní transformovat skvělé nápady v komerční řešení," konstatoval Nani Beccalli. "Nízkouhlíková inovace se stane skutečností jen tehdy, pokud budou veřejný a soukromý sektor spolupracovat. Věřím, že inovace výrazně podpoří další fázi růstu a rozvoje v Evropě a že si - pokud k tomu budeme mít ty správné podmínky - dokážeme udržet pozici vůdčího centra nízkouhlíkové inovace."

V Evropě společnost GE spojila své síly s mediální agenturou ScienceBusiness (www.sciencebusiness.net), s cílem oslovit nejlepší evropské výzkumné pracovníky a vynálezce. Evropští účastníci soutěže se budou moci zúčastnit i soutěže ACES Academic Enterprise Awards, což je každoroční soutěž pro firmy přidružené k akademickému sektoru. Vítěze vybírá Science Business Innovation Board.

Soutěž, vyhlášená ve spolupráci s předními kapitálovými fondy Emerald Technology Ventures, Foundation Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byer a RockPort Capital a mediální agenturou Science Business, je součástí vnitropodnikové iniciativy ecomagination. Tato iniciativa bude rovněž zajišťovat financování těch nejslibnějších projektů. Návrhy je možné podávat ve třech kategoriích: obnovitelné zdroje, elektrická síť a ekologické bydlení a stavby. Vybraní účastníci dostanou nabídku na obchodní partnerství s GE prostřednictvím:

  • investice: GE a její partneři se zavázali investovat 200 milionů amerických dolarů do slibných firem a jejich nápadů.
  • validace: vyhodnocení obchodní strategie účastníka při detailních diskusích se členy obchodních a technických týmů GE.
  • distribuce: prozkoumání možností partnerství s GE a dosažení celosvětového záběru.
  • vývoje: využití technické infrastruktury GE a výzkumných středisek GE (GE Global Research) k urychlení vývoje technologie a produktů.
  • růstu: prozkoumání příležitostí pro využití stávajících vztahů GE s klienty a rychlého uvedení nových produktů na trh.
Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů