Pátek, 29. března 2024

Výstava Brána recyklace II. pro velký zájem prodloužena

Výstava Brána recyklace II. pro velký zájem prodloužena

Jak se vysbírané odpady přeměnily na předměty, které potřebujeme nebo jsou designově nápadité? To máte možnost vidět na výstavě Brána recyklace II., která je pro velký zájem škol a široké veřejnosti prodloužena do 30.11.2010. Výstava se koná v rámci kampaně na třídění odpadu za podpory autorizované obalové společnosti EKO-KOM a Městské části Prahy 6 v Infocentru zvaném "Skleňák", nám. Svobody 1, každý všední den od 9 do 17 hodin a je pro všechny zdarma.

Na výstavě představujeme různý způsob recyklace PET lahví, směsných plastů , skla, nápojových kartonů, plechovek nebo papíru. Vitríny na exponáty jsou vyrobeny z papírových krabic od ovoce, stěny jsou pokryty výrobky, které vznikly zpracováním druhotných surovin. Celá expozice mapuje koloběh odpadů od jejich vzniku přes recyklaci až po jejich užití.

Pro školy je každé úterý a čtvrtek dopoledne připraven vzdělávací program, v rámci kterého si zájemci mohou prověřit své znalosti o třídění a zpracování odpadu a dozvědět se i něco navíc. Tento vzdělávací program navštívili i žáci 2.ročníku ze ZŠ Na Dlouhém lánu z Prahy 6. "Oceňuji každou snahu o propagaci třídění odpadu a jeho recyklaci. Dětem se výstava líbila a já hodnotím kladně především způsob, jak lektor dětem vše vysvětlil přiměřeně k jejich věku." sdělila nám třídní učitelka Václava Havlíčková.

Po celou dobu konání výstavy probíhá slosovatelná soutěž o fotoaparát. Stačí vyplnit kvíz, který je na výstavě k dispozici.

Více o výstavě na www.branarecyklace.cz nebo www.facebook.com/branarecyklace

Další zajímavé informace o třídění a využití odpadu naleznete na stránkách www.jaktridit.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů