Pátek, 29. března 2024

Jiří Žoch - cena za likvidaci autovraků

Jiří Žoch - cena za likvidaci autovraků

Ocenění Vodafone Byznys rebel získal v Olomouckém kraji živnostník Jiří Žoch s podnikáním v oblasti ekologické likvidace autovraků.

Porotu soutěže si Jiří Žoch získal především svým nekonvenčním přístupem.

Jeho hlavní zbraní je maximální vstřícnost k firemním i soukromým zákazníkům. Nejenže nabízí ekologické zneškodnění výhradně zdarma, ale také jeho odtahové vozy vyrážejí pro nepotřebná auta i o sobotách a nedělích.

Do vlastní provozovny, jež musí splňovat řadu přísných kritérií, sváží vysloužilá vozidla všech druhů k sešrotování z celého Olomoucka a okolí. Nejčastěji likviduje vozy Škoda 105, 120 a Škoda Favorit.

V segmentu podniká od roku 2003, zaměstnává čtyři pracovníky a sídlí v areálu Delta Army v Horce nad Moravou. V širokém okolí je největším zpracovatelem autovraků.

Když takový vrak dorazí, je rozložen na jednotlivé materiály k recyklaci. Autoskla, plasty, železné díly i nebezpečné odpady jsou následně zpracovány v úzké spolupráci s dalšími lokálními firmami. Nejzajímavější složkou je pro Jiřího Žocha železo, které prodává.

Zákazníkům "rebel" ulehčuje život kompletním servisem doplňkových služeb, od odhlášení z registru dopravy přes rušení povinného ručení až po výkup vyřazených autobaterií a katalyzátorů. Každý den je takto ekologicky zpracováno pět až šest vozů.

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů