Pátek, 19. dubna 2024

Zpravodaj veletrhu ENVIBRNO 2012

Stále je možnost se přihlásit na veletrhy URBIS INVEST, URBIS TECHNOLOGIE a ENVIBRNO, které byste určitě neměli zmeškat.

Zpravodaj veletrhu ENVIBRNO 2012
Neváhejte se přihlásit na veletrh!
Stále je možnost se přihlásit na veletrhy URBIS INVEST, URBIS TECHNOLOGIE a ENVIBRNO, které byste určitě neměli zmeškat. Neodkládejte své rozhodnutí - vyplňte přihlášku na veletrh co nejdříve! Formulář můžete vyplnit snadno a rychle přímo ve svém počítači. Více informací zde.
Environmentální účetnictví a reporting
Environmentální účetnictví, představuje významný nástroj, který měří a vyhodnocuje oblast životního prostředí, oblast ekonomiky a sociální oblast ve vzájemných souvislostech. Jeho prostřednictvím lze posoudit účinnost a efektivnost legislativních opatření i nástrojů, které může podnikatelská i veřejná sféra využívat. Cílem konference je diskuse k nejnovějším poznatkům z environmentální oblasti s důrazem na ekonomiku a sociální aspekty podnikání, výměna zkušeností a vědeckých poznatků z oblasti implementace environmentálního účetnictví a reportingu na mikro i makro úrovni.
Aktuální informace ze světa odpadů
Aktuální problematice odpadů a jejich následnému zpracování se v doprovodném programu veletrhu ENVIBRNO bude věnovat celá řada seminářů. Jmenujme například seminář "Odpady 2012 a jak dál?", který pořádá Sdružení provozovatelů technologií pro ekologické využívání odpadů. Nesmíme zapomenout zmínit ani seminář "Co nového v odpadech a jak s nimi dál", který pořádá Centrum pro hospodaření s odpady při Výzkumném ústavu vodohospodářském T.G.M. Problematiku srážkových vod bude ve svém doprovodném programu řešit Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků.
Druhotné suroviny ve stavebnictví
Seminář pořádá Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s Asociací pro rozvoj recyklace stavebních materiálů v ČR a Českomoravskou komoditní burzou Kladno. Je zaměřen na aktuality v oblasti využívání druhotných surovin jako náhrady primárních přírodních zdrojů za účelem úspory primárních zdrojů a zároveň jako prevence vzniku odpadů. Zástupci jednotlivých podnikatelských subjektů a výzkumných organizací budou prezentovat inovativní technologie na zpracování a využívání druhotných surovin, zkušenosti s provozem těchto technologií a zkušenosti s uplatněním nových výrobků z druhotných surovin na trhu.
Zajistěte si ubytování za výhodné ceny
Pořadatelé veletrhu ve spolupráci s poskytovateli ubytování, připravili pro vystavovatele i návštěvníky veletrhu nabídku cenově výhodného ubytování v blízkém okolí brněnského výstaviště. Více informací naleznete zde.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů