Úterý, 30. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Za měsíc červenec...

Novinky z Centra pasivního domu

LETNÍ HIT: Mobilní pasivní dům za 1 Kč. Přijďte se na něj podívat!

Vychutnejte si jedno letní odpoledne v mobilním pasivním domě. A když budete chtít, na podzim už může být celý jen a jen váš. Tento domek se totiž bude dražit v září na AUKRO.cz. A začínáme na pouhé koruně!
Celý článek...

Iniciativa Šance pro budovy hledá spolupracovníky

Iniciativa Šance pro budovy v současnosti hledá dva nové spolupracovníky, kteří by se účastnili jejích aktivit při podpoře rozšiřování energeticky úsporného stavitelství v České republice.
Celý článek...

Nové termíny kurzu Navrhování pasivních domů na podzim 2012

Centrum pasivního domu pokračuje dál v pořádání desetidenního kurzu Navrhování pasivních domů i v druhé polovině roku 2012 a vypisuje nové termíny pro jednotlivé semináře v Brně a Praze. Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy!
Celý článek...

První pasivní pečovatelský dům ve Velké Británii

V městě Brackey v anglickém hrabství Northamptonshire vznikl první britský pasivní pečovatelský dům. Jedná se navíc prozatím o největší pasivní dům, který byl v Británii realizovaný.
Celý článek...

Anketa s uživateli pasivních domů

Časopis Energeticky soběstačné budovy na začátku letošního roku uspořádal anketu mezi majiteli pasivních domů. Níže uvedené odpovědi možná mohou působit až příliš pozitivně, ale redakce na všechny respondenty naléhala, aby byli co nejobjektivnější a pokud možno kritičtí.
Celý článek...

MŽP připravuje pokračování programu Zelená úsporám pro rok 2013

Na workshopu sdružení CERPAD to řekl Pavel Nejedlý ze Státního fondu životního prostředí ČR. Program by měl být financován z příjmu z obchodu s emisními povolenkami. Tvůrci programu předpokládají, že by na energetická opatření mohlo být určeno 25 až 55 mld. korun informuje portál TZB-info.
Celý článek...

Nová "Zelená úsporám" může přinést 1% růst HDP

Jak vyplývá z makroekonomické analýzy, dobře nastavený program na podporu energeticky úsporných budov může oproti běžným rozpočtovým výdajům znásobit ekonomický růst Česka až šestkrát. Program může naší ekonomice přinést 1% růst HDP. Rozhodnutí má v rukou vláda píše magazín Stavitel.
Celý článek...

Nabídka vystavovatelům - PASIVNÍ DOMY 2012

Nabízíte výrobky a služby vhodné pro pasivní domy? Využijte příležitosti prezentovat se na veletrhu PASIVNÍ DOMY 2012 se bude konat 25. - 26. října 2012 v Brně a bude probíhat současně s 8. ročníkem konference PASIVNÍ DOMY 2012.
Celý článek...

Speciální sleva na katalog Energeticky úsporné domy

Nestihli jste si ještě koupit katalog Energeticky úsporné domy, nebo vám přišel příliš drahý? Nyní máte možnost si ho pořídit v našem e-shopu za speciální cenu! Místo 119 Kč tak zaplatíte i s poštovným jen 97 Kč. Čtěte dále, jak na to.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů