Úterý, 30. dubna 2024

LBBW Bank CZ se zapojila do ekologického projektu Zelená firma

LBBW Bank CZ se zapojila do ekologického projektu Zelená firma

LBBW Bank CZ se na konci roku 2012 v rámci svých CSR aktivit zapojila do projektu "Zelená firma", jehož cílem je podpora ochrany životního prostředí prostřednictvím recyklace elektroodpadu. Svojí účastí v projektu LBBW Bank CZ aktivně podporuje ekologické chování společnosti vůči veřejnosti a i vůči vlastním zaměstnancům.

Na všech pobočkách LBBW Bank CZ jsou umístěny sběrné boxy, do kterých mohou zaměstnanci i klienti odkládat vysloužilé drobné elektrospotřebiče, baterie apod. LBBW Bank CZ tak umožňuje recyklaci a ekologické chování přímo na pracovišti.

"LBBW Bank CZ se v rámci své CSR strategie snaží přispívat k ochraně životního prostředí, to byl i jeden z hlavních důvodů, proč se rozhodla zapojit do projektu Zelená firma. Zřízením sběrných míst pro odkládání vysloužilých drobných elektrospotřebičů nabízíme zaměstnancům a klientům i netradiční benefit, tj. možnost likvidace drobného elektroodpadu přímo v bance," řekla Martina Lambert, ředitelka marketingu a komunikace LBBW Bank CZ.

Projekt Zelená firma nabízí společnostem možnost zpětného odběru a efektivní recyklace nepotřebných elektrických a elektronických zařízení. Ta obsahují řadu nebezpečných látek, např. rtuť, olovo atd., ale i velké množství recyklovatelných a znovu využitelných materiálů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů