Čtvrtek, 28. března 2024

Centrum informací na výstavišti v Brně

Stavební veletrhy Brno, které se konají od 23. do 27. dubna na brněnském výstavišti, se stanou centrem aktuálních informací o úsporách energií a možnostech jejich financování.

Centrum informací na výstavišti v Brně

S touto problematikou se návštěvníci setkají jak na stáncích jednotlivých vystavovatelů, tak i v poradenských centrech státních institucí a oborových asociací. Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR budou na Stavebním veletrhu Brno 2013 prezentovat program Nová zelená úsporám. Programu PANEL 2013+ se bude věnovat poradenské centrum Státního fondu rozvoje bydlení. Problematiku úspor energií a energeticky úspornému stavění budou sledovat i doprovodné akce.

Souběžně se Stavebními veletrhy Brno se koná Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX a trojlístek odborných veletrhů ENVIBRNO, URBIS INVEST a URBIS TECHNOLOGIE, které doplní prezentovanou problematiku o stále aktuální aspekty ochrany životního prostředí, environmentální a komunální techniku a investiční příležitosti jednotlivých regionů. Současně se uskuteční první ročník veletrhu DSB - Dřevo a stavby Brno.

V rámci doprovodného programu upozorňujeme například na konferenci Kvalita ve veřejné stavební zakázce 2013, která se koná 24. dubna 2013, od 9 do 15 hodin. Tvoří ji tři samostatné bloky: Možnosti ovlivnění kvality veřejné zakázky v procesu zadávání, Řízení kvality v procesu výstavby, Veřejná zakázka a životní prostředí. Konferenci pořádá Institut udržitelné výstavby s.r.o., další informace a přihlášky na www.inuv.cz.

DŘEVO A STAVBY V PRVNÍM ROČNÍKU

První ročník veletrhu DSB - Dřevo a stavby Brno, který je jediným veletrhem zaměřeným na dřevostavby na Moravě, se koná s odbornou záštitu Asociace dodavatelů montovaných domů. Přinese ucelenou prezentaci dřevěných staveb, konstrukcí, materiálů, základů a opláštění. Nabídku vystavovatelů doplňuje výstava dřevěných montovaných domů ve Stavebním centru Eden 3000 v blízkosti brněnského výstaviště. Informace doplní doprovodný program veletrhu, který můžeme souhrnně nazvat "Cestou do dřevostavby". Celou problematikou budou provázet odborníci na slovo vzatí, jmenujme například doc. Ing. Petra Kuklíka, CSc., z Českého vysokého učení technického v Praze.

Letošní novinkou je i prezentace zcela nového tematického celku Zahrada a hobby, který se koná s odbornou záštitou Asociace zahradnického výstavnictví a jehož generálním partnerem je společnost Agro Brno Tuřany a.s.

PORADENSKÁ CENTRA JSOU PŘÍNOSEM

Nezávislé Stavební poradenské centrum pomůže s výběrem vhodných stavebních materiálů, správných technologických postupů, přiblíží i vliv aktuální legislativy a zodpoví mnoho dalších otázek ze světa stavebnictví. Jeho organizátorem je Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR. Organizátorem dalšího poradenského centra je Centrum pasivního domu, jeho součástí bude unikátní model panelového bytu v rozměru cca 5 x 8 metrů, který bude ukazovat tři rekonstrukční fáze domu - před rekonstrukcí, po standardní rekonstrukci a po komplexní sanaci budov. Své poradenské centrum bude na veletrhu mít i Cech topenářů a instalatérů. Pro všechny zájemce o problematiku dřevostaveb je připraveno poradenské centrum Asociace dodavatelů montovaných domů a Výzkumného a vývojového ústavu dřevařského.

Státní fond rozvoje bydlení organizuje poradenské centrum k programu PANEL 2013+. Tento inovovaný program nízkoúročených úvěrů na opravy a modernizace je určen pro všechny vlastníky bytových domů, bez rozdílu technologie výstavby (panelové, cihlové). Mohou jej využít družstva, společenství vlastníků, fyzické a právnické osoby, stejně jako města či obce, jež mají ve vlastnictví bytový dům.

NOVINKY A TRENDY VYSTAVOVATELŮ V PŘEDSTIHU

Stavební veletrhy Brno a souběžně probíhající veletrhy jsou opět po roce tím místem, kde se uvádějí na trh novinky, technologická zlepšení, kde lze získat jedinečný komplexní přehled nejen o jednotlivých výrobcích s možností jejich srovnání na jednom místě a v jednom čase.

Inspiraci z hotových domů mají návštěvníci možnost načerpat ve Stavebním centru Eden 3000. Další informace získají zájemci ze seskupení kvalitních a především prověřených dodavatelů v novém Stavebním a outdoorovém centru Nový Tuzex. Každý návštěvník zde nalezne ucelený přehled materiálů, výrobků a produktů potřebných pro realizaci výstavby bytové jednotky, rodinného domu nebo bytových domů. Obě centra se nachází v těsné blízkosti brněnského výstaviště.

Více informací naleznete na www.stavebniveletrhybrno.cz.

Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů