Úterý, 16. dubna 2024

Vánočních stromků vyhodí Pražané na 300 tisíc, svážejí je i speciální vozy

Vánočních stromků vyhodí Pražané na 300 tisíc, svážejí je i speciální vozy

Svoz vyhozených vánočních stromečků v Praze vrcholí. Podle informací společnosti Pražské služby, která svoz zajišťuje, vyhodí letos obyvatelé Prahy asi 300 tisíc stromků. Kromě standardních popelářských vozů bylo pro odvoz stromků vyčleněno ještě deset speciálních vozidel.

"Mnozí Pražané svůj vánoční stromeček odzdobili a vyhodili podle tradice na Tři krále, ale v řadě rodin si chtějí vánoční atmosféru uchovat co nejdéle. Svoz stromků tedy bude probíhat až do konce února," říká mluvčí společnosti Pražské služby Julián Záhorovský.

Občané Prahy si již podle Záhorovského zvykli stromky odkládat k popelnicím či kontejnerům se směsným odpadem. "To je zcela v pořádku a usnadňuje to svoz. Naopak prosíme, aby stromky nebyly ukládány do odpadních nádob nebo ke stanovištím tříděného odpadu," uvádí mluvčí.

V některých případech může dojít k situaci, kdy popelářské auto stromek od odpadních nádob neodveze, to však podle Záhorovského neznačí problém. "Důvodem je buď přeplněnost vozu - pak je stromek odvezen při dalším svozu - nebo fakt, že v dané lokalitě sváží stromečky speciální vozidlo. Těchto vozidel máme letos nasazeno deset a s jejich využitím máme zatím velmi pozitivní zkušenost," uzavírá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů